Hold unge væk fra kriminalitet og spar millioner

Samfundet kan spare millioner af kroner, hvis vi kan holde unge væk fra kriminalitet. Det viser et projekt fra Vollsmose, hvor 53 unge er kommet i job eller skole.

Politiet er tit på besøg i bydelen Vollsmose i Odense. Men flere unge er nu kommet væk fra kriminalitet og i job eller uddannelse. (arkivfoto) (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

 

Samfundet kan spare millioner af kroner, hvis vi kan holde unge væk fra kriminalitet. Det viser et projekt fra Vollsmose, hvor 53 unge er kommet i job eller skole.

De seneste fem år er 53 unge fra bydelen Vollsmose i Odense kommet i job eller i gang med en uddannelse.

De 53 unge var alle fra meget belastede miljøer og kunne nemt være blevet kriminelle, skriver Fyens Stiftstidende.

Har sparet omkring 62 millioner kroner

Indsatsen for de unge har sparet samfundet for 900.000 kroner per ung, viser en undersøgelse fra Center for Boligsocial Udvikling.

Centret hører under Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og samler viden om, hvordan vi får et bedre socialt miljø i vores boligområder.

Kriminelle unge er meget dyrere for samfundet end unge, som overholder loven og betaler skat. De kriminelle koster i udgifter til politi, retsvæsen og overførselsindkomster som kontanthjælp.

Hvis de 53 unge fra Vollsmose bliver ved med at holde sig ude af kriminalitet, har samfundet sparet over 62 millioner kroner.

De unge får en voksen at tale med

Indsatsen over for de unge i Vollsmose foregik i 2011-2014.

De unge fik en mentor, som har lært at tale med unge og derfor kan få en tæt kontakt med de unge igennem lang tid.

Mentorerne er rollemodeller for de unge og skal rådgive de unge, siger Lasse Kjeldsen fra Center for Boligsocial Udvikling til Fyens Stiftstidende.

Mentorerne er tit de eneste voksne, de unge kan tale med. Ofte har de samme baggrund og kan sætte sig ind i de kulturelle barrierer, siger han.

Den unge skal ønske et bedre liv

Projektet i Vollsmose har også haft fokus på at vise de unge, at det er muligt at få succes uden kriminalitet.

- Nogle gange kan et skoleskift være løsningen. For andre handler det om at få begyndt i en fodboldklub, så de bliver fjernet fra de kriminelle miljøer, siger Lasse Kjeldsen til Fyens Stiftstidende.

Det vigtigste er dog, hvad de unge selv har lyst til:

- Vigtigst er, at den unge selv ønsker et bedre liv, siger Lasse Kjeldsen.  

 

FacebookTwitter