Hvad sker der med efterløns-pengene?

Hvis efterlønnen bliver afskaffet, skal medlemmerne af ordningen have op mod 40 milliarder kroner tilbage. Pensions-selskaberne håber, at de fleste går til pension.

PFA Pension satser på, at folk vil bruge penge på andet end fladskærme og golfrejser, hvis de får deres bidrag til efterlønnen retur. (Foto: Torben Christensen © Scanpix)

Hvis retten til efterløn bliver afskaffet for alle under 45 år, skal medlemmerne af efterløns-ordningen have op mod 40 milliarder kroner tilbage. 

Hvis man er 40 år og har betalt til efterlønnen i ti år, vil man få cirka 35.000 kroner i hånden efter skat.

Mange vil sikkert vælge at få pengene udbetalt med det samme. Men pensions-selskaberne håber, at en del vælger at sætte pengene ind på deres pensions-opsparing.

Fra efterløn til pension

- Der er ingen tvivl om, at det er et gigantisk beløb, der bliver frigjort fra efterløns-ordningen, siger Thomas Torp fra pensions-selskabet PFA Pension til hjemmesiden finanswatch.dk. 

- Det er penge, som folk i forvejen har sat af til deres alderdom. Derfor vil det være naturligt at flytte pengene over til pensions-opsparingen. Og det vil vi råde folk til at gøre, siger Thomas Torp.

Det bliver nok fifty-fifty

Også pensions-selskabet Danica er spændt på, hvad der vil ske med de mange penge.

- Nogle penge vil nok gå til forbrug og nogle til pension. Folk har selv valgt at spare op til deres efterløn. Vi tror også, at de vil sætte til side til pension, siger Jens Christian Nielsen fra Danica.

Han gætter på, at omkring halvdelen af penge vil komme hans branche til gode.

- Fifty-fifty vil være et godt udgangspunkt, siger han.

Facebook
Twitter