Hver fjerde frisør er ikke uddannet frisør

Cirka 12.000 personer arbejder som frisører, men hver fjerde af dem er ikke uddannet frisør. Frisørbranchen efterlyser en certificering.

Hver fjerde frisør i Danmark har ikke en dansk uddannelse som frisør. Ahmed Mahmoud Al Rifai er en af dem. (Foto: Johanne Haagerup DR Syd)

I Danmark tager det fire år at uddanne sig til frisør.

Men cirka hver fjerde frisør er hverken uddannet frisør eller i gang med en uddannelse som frisør. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Faktisk er antallet af frisører uden uddannelse steget med 28 procent siden 2012. Derfor ønsker frisørbranchen en certificering.

Erhvervsordfører: Certificering begrænser konkurrence

Connie Mikkelsen er formand for de danske frisørers organisation. Hun siger, at frisører arbejder med farlige kemikalier, og derfor skal de have en uddannelse.

Torsten Schack Pedersen er erhvervsordfører for Venstre. Han afviser en certificering, hvor man kan se, hvem der er uddannet, og hvem der ikke er.

- Det her lyder på mig, som om man vil begrænse den fri konkurrence. Det er ikke til gavn for forbrugerne, siger han.

Frisør: Kunderne tænker ikke på uddannelse

Ahmed Mahmoud Al Rifai ejer Salon Style i Aabenraa. Han er uddannet frisør i Syrien, men han har ikke en dansk frisøruddannelse.

- Kunderne fortæller mig, at hvis jeg bare klipper godt, så er det ikke så vigtigt med uddannelsen, siger han.

Hos Ahmed Mahmoud Al Rifai er det billigere at blive klippet end ved andre frisører. Camilla Sørensen er frisør-kunde. Hun siger, at det er en fordel, at man kan spare penge ved en frisør uden uddannelse.

Frisører i Danmark

  • Mere end hver fjerde, der arbejder i frisørsalonerne, er ikke uddannet frisør eller i gang med at blive det

  • Der arbejder i alt 12.353 personer i frisørsalonerne Danmark, og 3300 af dem er ikke uddannet frisør eller i gang med at blive det. Det svarer til en andel på 26,6 procent.

  • I 2012 var der 2600 uuddannede frisører, mens tallet nu er steget til 3300.

Facebook
Twitter