Indbyggere har svært ved at få en læge i hovedstaden

Der mangler praktiserende læger i Region Hovedstaden. Derfor åbner regionen nu midlertidige klinikker på hospitaler.

Region Hovedstaden vil oprette lægeklinikker på hospitaler til borgere, der ikke har en praktiserende læge. (Foto: Preben madsen © Scanpix)

Indbyggerne i Region Hovedstaden har svært ved at få en praktiserende læge. Der er nemlig stor mangel på praktiserende læger i regionen.

Faktisk har 98 procent af de københavnske lægeklinikker lukket for tilgang, mens det er 100 procent på Frederiksberg.

Derfor åbner regionen nu særlige regionsklinikker på hospitaler. Her skal hospitalets personale tage sig af indbyggere, der ikke har en praktiserende læge.

Udvalgsformand: Klinikker skal ikke være permanente

Karsten Skawbo (Det Konservative Folkeparti) er næstformand i Region Hovedstadens udvalg for forebyggelse og sammenhæng.

- Vi frygter, at der vil være en del borgere, som ikke kan få en læge i de kommende år. Vi har en forpligtelse til at sikre, at det er en ret, som alle borgere har, siger han.

Karsten Skawbo siger, at klinikkerne ikke skal blive permanente, for de har ikke samme kendskab til patienterne som en 'god, gammeldags familielæge'.

Læge: Klinikkerne er unødvendige

Karin Zimmer, som er formand for Praktiserende Lægers Organisation, PLO, i Hovedstaden.

Hun siger, at det er unødvendigt, at regionen bruger penge på klinikkerne.

- Man kunne have forhørt sig hos nogle praktiserende læger, om de ville tage ekstra patienter mod ekstra betaling. Så kunne de for eksempel ansætte ekstra personale, siger hun.

Nyhedsbrev Ligetil

Få DR Ligetils letlæste nyheder på mail alle hverdage.

Vis alle nyhedsbreve