Iran er utilfreds med tegning på ministers ipad

Iran har aflyst et møde med integrationsminister Inger Støjberg, fordi hun har en tegning af Muhammed som baggrund på sin ipad.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg har en tegning af profeten Muhammed på sin ipad. Det er Iran utilfreds med. Arkivfoto. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Jyllands-Posten viste 12 tegninger af profeten Muhammed i 2005. Tegningerne skulle understrege, at der er ytringsfrihed i Danmark.

Men tegningerne provokerede muslimer i hele verden og var årsag til den såkaldte Muhammed-krise.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (Venstre) har én af tegningerne som baggrund på sin ipad. Derfor har Iran aflyst et møde med hende.

Iran afviste møde på grund af tegning

Inger Støjberg skulle mødes med de iranske myndigheder i Teheran i november 2017. De skulle forhandle om tvangs-hjemsendelse af afviste iranske asyl-ansøgere.

Men i september 2017 viste Inger Støjberg på Facebook, at hun har en tegning af Muhammed med en bombe i turbanen på sin ipad.

Dagen efter aflyste Iran mødet med Inger Støjberg på grund af tegningen. Det har Inger Støjberg bekræftet overfor DR Nyheder og Folketingets Udenrigsudvalg.

Støjberg: Iran skal ikke bestemme, om vi har ytringsfrihed

Inger Støjberg mener ikke, at aflysningen har betydning for, om Danmark kan få en aftale med Iran om at sende afviste asylansøgere tilbage til Iran.

- Men jeg mener heller ikke, at iranerne skal bestemme, hvorvidt vi har ytringsfrihed i Danmark eller ej. Jeg vil blive ved med at vise min opbakning og sympati over for Muhammed-tegnerne i Danmark, siger hun.

Ifølge Inger Støjberg har andre lande heller ikke fået en aftale med Iran om hjemsendelse af afviste asylansøgere.

Afviste asylansøgere fra Iran

  • Iran accepterer ikke at modtage afviste asylansøgere, hvis personerne ikke vender hjem frivilligt.

  • Danmark giver økonomisk støtte til afviste asylansøgere for at få dem til at vende hjem frivilligt.

  • Iranere er den største gruppe blandt afviste asylansøgere i Danmark.

  • I efteråret 2017 var 110 beboere ud af cirka 200 beboere på Udrejsecenter Kærshovedgård afviste asylansøgere fra Iran.

Facebook
Twitter