Jeg blev slået med pegepinden

Britt Rungsted blev slået af sin lærer i skolen, fordi hun havde svært ved dansk. Nu er hun på kursus i at læse og skrive bedre og har for første gang læst en hel bog for sin søn.

Britt Rungsted læste for første gang en hel bog for sin søn, da hun havde været få dage på kursus i dansk. (Foto: Ulla Abildtrup © DR Ligetil)

Britt Rungsted arbejder på Mariebjerg Kirkegård i Gentofte Kommune. Hun skovler sne om vinteren og klipper græs om sommeren.

Hun arbejder også i kapellet med at lægge blomster på kisten og dele salmebøger ud til de pårørende ved bisættelser og begravelser.

- Jeg er uddannet jockey, men de seneste år har jeg arbejdet på Mariebjerg Kirkegård, siger Britt Rungsted.

Jeg meldte mig straks til kurset

Gentofte Kommune tilbød sidste år en del af sine ansatte at komme på kursus, hvis de havde svært ved at læse og skrive dansk.

- Jeg vidste godt, at jeg havde svært ved at læse og skrive, så jeg meldte mig straks til kurset, siger Britt Rungsted.

Som barn fik hun ekstraundervisning, men det var ingen god oplevelse.

- Min lærer slog mig i hovedet med pegepinden, fordi jeg ikke kunne finde ud af tingene, siger hun.

Det er svært at bede kollegerne om hjælp

På arbejdet skal Britt Rungsted hver dag skrive på en computer, hvad hun har lavet.

- Det er lidt en kamp at få mig til en computer, og ofte går der en hel måned, før jeg tvinger mig til at sætte mig foran den, siger hun.

- Jeg synes, det er meget indviklet at forstå, hvad jeg skal skrive. Det er også svært hele tiden at bede kollegerne om hjælp, men heldigvis har jeg gode kolleger, som hjælper mig alligevel, siger Britt Rungsted.

Jeg læste en hel bog for min søn

Britt Rungsted har været på kursus i at læse og skrive bedre i tre uger, og hun er allerede blevet meget bedre.

- Forleden sad jeg i fem timer i en bil med min søn. Han kedede sig, og så læste jeg en hel bog højt for ham. Det havde jeg aldrig gjort før kurset. Før pegede jeg bare på billederne i bogen, og så talte vi om dem, siger hun.

Veninde tjekkede hendes sms'er for fejl

Britt synes, hun har fået en masse selvtillid af kurset.

- Før sendte jeg mine sms’er til en veninde, som rettede dem, inden jeg sendte dem til modtageren. Min veninde rettede også mine kommentarer på Facebook, inden jeg lagde dem op, siger Britt Rungsted.

- Men nu tør jeg selv sms’e og lægge op på Facebook uden at ringe til hende først, siger Britt.