Jesper Langballe dømt for racisme

Jesper Langballe fra Dansk Folkeparti får en bøde på 5.000 kroner for at sige, at muslimske fædre slår deres døtre ihjel. Udtalelsen krænker muslimer, siger byretten.

Jesper Langballe, Dansk Folkeparti (© DR)

Byretten i Randers har dømt Jesper Langballe fra Dansk Folkeparti for at overtræde racisme-paragraffen i straffeloven. Jesper Langballe skal betale en bøde på 5.000 kroner.

Sagen handler om en debat i januar i år. Lars Hedegaard fra foreningen Trykkefriheds-selskabet havde beskyldt muslimske fædre for at voldtage deres døtre. Den debat blandede Jesper Langballe sig i. Han skrev et debat-indlæg i Berlingske Tidende.

Drab og voldtægt af døtre

I Jesper Langballes debat-indlæg står der blandt andet:

"Selvfølgelig skulle Lars Hedegaard ikke have sagt, at der er muslimske fædre, der voldtager deres døtre, når sandheden i stedet synes at være, at de nøjes med at slå døtrene ihjel (de såkaldte æresdrab) - og i øvrigt vender det blinde øje til onklers voldtægt."

Det fik stats-advokaten til at rejse tiltale mod Jesper Langballe.

Langballe: Jeg var dømt på forhånd

I byretten erklærede Jesper Langballe sig skyldig. Han sagde, at han var dømt på forhånd, og at han ikke orkede at køre en sag.

- Med denne paragraf og dens placering i straffeloven må jeg anses for at være dømt på forhånd. Jeg vil ikke deltage i sådan et cirkus. Derfor tilstår jeg, sagde Jesper Langballe.

Han understreger, at racisme-paragraffen kun handler om, at nogen føler sig krænket eller forhånet af hans udtalelser. Ikke om udtalelsen er sandhed eller løgn.

Facebook
Twitter