Justitsministeren dropper forslag om internetovervågning

Justitsminister Søren Pind (Venstre) dropper forslaget om internetovervågning, fordi det er for dyrt.

Justitsminister Søren Pind (Venstre). (Foto: © Mathias Løvgreen Bojesen, Scanpix)

Justitsministeriet vil gerne kunne overvåge og registrere, hvad danskerne laver på internettet. Det kaldes også sessionslogning.

Formålet med sessionslogning skal blandt andet være at hjælpe politiet. Ordningen har været indført tidligere, men blev afskaffet, fordi den dengang ikke kunne hjælpe politiets efterforskning.

Nu viser en analyse, at Justitsministeriets nye forslag til sessionslogning vil koste en milliard kroner om året. Og det er alt for dyrt, mener justitsminister Søren Pind (Venstre).

Minister: Forbryderne skal fanges på internettet

Politiet og Justitsministeriet vil derfor prøve at finde en anden løsning til sessionslogning. Ifølge Søren Pind er sessionslogning vigtigt for, at politiet kan fange forbrydere i fremtiden.

- Forbryderne flytter i stigende grad deres aktiviteter over på nettet. Vi skal sikre, at politiet kan følge med, siger Søren Pind i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Rigspolitiet og Politiets Efterretningstjeneste (PET) har foreslået nogle nye regler for, hvordan man registrerer, hvad danskerne laver på internettet. Regeringen har endnu ikke fremsat et lovforslag om sessionslogning, fordi det blandt andet var vigtigt først at få styr på økonomien.

Teleselskaberne er glade

De danske teleselskaber har været meget utilfredse med justitsministerens forslag til sessionslogning. Blandt andet fordi, det ville komme til at koste mange penge for teleselskaberne.

Derfor er teleselskaberne nu glade for, at forslaget bliver droppet. Blandt andet Adam Lebech, der er direktør for DI Digital.

- Vi er tilfredse med, justitsministeren nu anerkender de store omkostninger, som sessionslogning vil indebære for telebranchen, siger Adam Lebech i en udtalelse.

/ritzau/