Kent, Agnes og Kaj synes ikke, valgkampen har gjort dem klogere

De tre vælgere er bekymrede over tre forskellige emner. Men valgkampen har ikke gjort dem klogere på, hvad politikerne vil gøre ved deres bekymringer.

(© dr)

Før valgkampen talte DR med de tre vælgere Kent, Agnes og Kaj. DR spurgte dem, hvilket politisk emne, de hver især synes, er vigtigst.

De tre vælgere nævnte emnerne ’pensionsalder’, 'klima' og ’afstand til sygehuse’.

Nu har DR talte med Kent, Agnes og Kaj igen. Denne gang blev de spurgt, om valgkampen har gjort dem klogere på de tre emner.

Pensionsalder

Kent Nygaard Andersen er 49 år gammel og arbejder som jord- og betonarbejder. Kent føler sig nedslidt, og han vil gerne vide, hvornår han kan gå på pension.

Se DR's indslag med Kent før valgkampen her:

I valgkampen har politikerne snakket meget om, hvornår nedslidte må gå på pension. Men Kent Nygaard Andersen mener ikke, han er blevet klogere på, hvem han skal stemme på.

- De vil alle sammen gøre et eller andet, men det hele er jo valgflæsk. Der er ikke nogen penge til at gøre noget alligevel, siger han.

Klima

Agnes Sander Garsdal er 20 år og går på en højskole, hvor eleverne blandt andet lærer om bæredygtighed. Hun synes, klimaet er det vigtigste politiske emne.

Se DR's indslag med Agnes før valgkampen her:

Agnes Sander Garsdal synes det er dejligt, at der har været meget fokus på klimaet i valgkampen. Men hun er ikke nødvendigvis blevet klogere på, hvad politikerne vil gøre for klimaet.

- Generelt er det svært som almindelig borger at gennemskue, hvad der sker inde på Borgen. Det bliver spændende at se, hvad de vil gøre, når valget er overstået, siger hun.

Afstand til sygehuse

Kaj Rosenkvist er 81 år og kommer fra Thyborøn. Kaj får dialyse på et sygehus tre gange om ugen. Han er træt af den lange transport-tid mellem sit hjem og sygehuset.

Se DR's indslag med Kaj før valgkampen her:

Kaj Rosenkvists transport-tid bliver endnu længere end de tre timer, når supersygehuset åbner. Han mener ikke, valgkampen for alvor har gjort ham klogere på, om politikerne vil sænke hans transport-tid.

- Jeg har ikke set nogen konkrete forslag. Udover at de siger, at det, der kan behandles nært, skal behandles nært, siger han.

Facebook
Twitter