Kursus kan få lønnen til at stige med 1000 kroner

Et AMU-kursus kan give mere i løn til medarbejderen og dygtigere medarbejdere til virksomhederne. Alligevel kommer færre medarbejdere på kurser, og nu ønsker undervisningsministeren en reform.

Både faglærte og ufaglærte danskere kan tage kurser på et såkaldt AMU-center.

Når ufaglærte danskere har været på et AMU-kursus, tjener de i gennemsnit mellem 500 og 1000 kroner mere om måneden.

Men færre danskere kommer på AMU-kurser. På fem år er antallet af kursister faldet med 37 procent, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Kurser skaber jobsikkerhed

Hanne Shapiro er innovationschef på Teknologisk Institut. Hun siger, at et AMU-kursus både hjælper virksomheden og medarbejderen.

Når medarbejderen er dygtig, går det nemlig bedre for virksomheden. Og dermed er medarbejderen mere sikker på at beholde sit job.

Hanne Shapiro siger, at færre kommer på AMU-kurser blandt andet fordi, virksomhederne ikke får lige så mange penge fra offentlige til at sende medarbejderne på kursus.

Minister ønsker en reform

Undervisningsminister Merete Riisager (Liberal Alliance) ærgrer sig over, at færre medarbejdere kommer på AMU-kurser.

Hun siger, at kurserne ikke passer til arbejdsmarkedet i dag. Derfor synes mange virksomheder og medarbejdere, at kurserne ikke er relevante.

Hun ønsker nu en reform, så flere danskere i fremtiden får efteruddannelse. Reformen skal laves i samarbejde med fagbevægelsen og arbejdsgivernes organisationer.

Fordele ved AMU-kurser

  • Efteruddannelse kan generelt medføre både lønstigning og bedre jobchancer.
  • Især gælder det for faglærte og ufaglærte danskere.
  • Nogle kurser kan føre til, at ufaglærte danskere får 500-1000 kroner mere i løn om måneden.
  • Faglærte får i gennemsnit 400 kroner mere om måneden, når de har været på kursus.
  • Tallene er gennemsnitstal for AMU-kurser og bygger på et studie af flere end 100.000 danskere. Der er en usikkerhed på de præcise tal, som også varierer mellem forskellige typer kurser.

Kilde: Kora

  • Print