Kvinder på kontanthjælp vil ikke arbejde, skriver JP

En undersøgelse viser, at mange kvinder på kontanthjælp ikke ønsker at arbejde, mener Jyllands Posten. Mette Frederiksen (S) er provokeret.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen ønsker en reform af kontanthjælps-systemet.

Jyllands-Posten skriver i dag, at mange kvinder på kontanthjælp ikke vil arbejde. Det gælder 33,9 procent af de kvinder, som er i matchgruppe 1. Mens kun 5,8 procent af mændene i samme gruppe ikke vil arbejde.

Det skulle en særlig kørsel fra Danmarks Statistik vise, skriver Jyllands-Posten.

Vildt provokerende

Det betyder faktisk, at hver tredje kvindelige kontanthjælps-modtager i den gruppe, som kan arbejde, ikke ønsker at arbejde.

Og det tager beskæftigelses-minister Mette Frederiksen (S) kraftig afstand fra.

- Jeg synes, at det er vildt provokerende, at der åbenbart er så mange mennesker på kontanthjælp i Danmark, der får hjælp uden at yde noget til gengæld, siger Mette Frederiksen.

Ønsker reform af systemet

Folk i matchgruppe 1 er dem, som umiddelbart har nemmest ved at få et arbejde. De har hverken fysiske eller psykiske problemer, som forhindrer, at de kan arbejde.

Mette Frederiksen siger:

- Jeg vil gerne lave en reform af kontanthjælps-systemet. Vi skal have et stærkt socialt sikkerhedsnet i Danmark, men det kræver til gengæld, at folk lever op til deres pligter og står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Der er ikke valgfrihed

Dansk Arbejdsgiver-forening og Venstre har kritiseret, at gevinsten ved at tage et lavt-lønnet job er for lille - især for enlige forsørgere. Men den kritik afviser Mette Frederiksen:

- Det skal jo ikke være valgfrit, om man vil tage et arbejde eller ej. Hvis man ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet, så skal man ikke have kontanthjælp, siger Mette Frederiksen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk