Lærer underviser elever og forældre i it for ordblinde

Anna Støttrup lærer ordblinde elever og deres forældre at bruge programmer som CD-ORD. I dag kan du møde hende og nogle af hendes elever på messe for ordblinde i Herning.

Lærer Anna Støttrup ved siden af Mads Mariboe, som sidder overfor Ida Wegener Friis, som sidder ved siden af Maria Amstrup Gade med mørkt hår. (Foto: Hans Kærgaard © DR Ligetil)

Eleverne i 4. klasse på Lundgårdskolen i Herning tog for nylig den nationale test i dansk.

Testen var særlig svær for de ordblinde elever, men programmet CD-ORD hjalp dem, så eleverne kunne gennemføre testen under de samme betingelser som deres kammerater.

- Vi har rigtig mange ordblinde elever på vores skole, siger lærer Anna Støttrup, der i mange år har undervist ordblinde i CD-ORD.

Nu kan de læse tykke bøger

Efter skoletid i dag tager Anna Støttrup til messen ”Ordblind – og hvad så?” i Herning for at fortælle om sit arbejde med ordblinde.

- Eleverne synes jo, det er træls, når de får at vide, at de er ordblinde. Men når de så får et program som CD-ORD på computeren, så kan de pludselig læse tykke bøger, siger Anna Støttrup.

På messen i Herning kan gæsterne også møde fire af Annas elever, som vil fortælle, hvordan de oplever at være ordblinde.

Mange forældre er selv ordblinde

Det kræver en stor indsats at lære at bruge programmer som CD-ORD, så det passer til den enkeltes styrke og svagheder. Derfor underviser Anna Støttrup også elevernes forældre.

På kurset lærer forældrene, hvad ordblindhed er, og de lærer lidt om CD-ORD. Bagefter kommer de på endnu et kursus med deres barn, hvor de sammen arbejder med CD-ORD, siger Anna Støttrup.

- Mange af forældrene er selv ordblinde og siger, de ville ønske, der var sådan et program, da de selv var børn, siger Anna Støttrup.

Messen ”Ordblind – og hvad så?” er i dag fra klokken 16-20 på Herning HF & VUC.

Facebook
Twitter