Læsehunde og kendte gør os klogere på ordblindhed

Denne uge er Den Internationale Ordblindeuge, og derfor inviterer biblioteker og skoler alle indenfor til møder med konkrete råd til ordblinde.

Plakaten her er lavet af Sidsel Skov Kragsnæs, som fortæller om at være ordblind designer på Vejle Bibliotek torsdag. (Foto: Privat)

Mange biblioteker har i denne uge fokus på hjælp til ordblinde, fordi det er Den Internationale Ordblindeuge.

Vejle Bibliotek viser for eksempel i eftermiddag ordblinde, hvordan de henter og bruger apps, der kan hjælpe dem med at skrive og læse på en smartphone eller tablet.

På torsdag har samme bibliotek inviteret to kunstnere, komikeren Mikkel Rugholm og Sidsel Skov Kragenæs, til at fortælle om, hvordan det er at være ordblind.

Unge ordblinde kan få en god fremtid

Flere skoler sætter også fokus på ordblindhed i denne uge. HF & VUC Silkeborg har for eksempel inviteret standup-komikeren Uffe Holm til at fortælle om at være ordblind.

Virksomheden Netværkslokomotivet er med ved møderne på Vejle Bibliotek, HF & VUC Silkeborg og flere andre steder. Netværkslokomotivet er nemlig specialiseret i at hjælpe voksne med uddannelse og værktøjer, så de kan klare sig på arbejdsmarkedet.

- Med de rette hjælpemidler kan vi sikre en god fremtid for unge og voksne med ordblindhed på arbejdsmarkedet, siger Jonna Bach fra Netværkslokomotivet.

Nanna lytter til ordblinde børn

Fredericia Bibliotek har valgt at sætte fokus på læsehunde for ordblinde børn. Biblioteket får derfor i morgen besøg af hunden Nanna, som er uddannet læsehund.

Foreningen Læsehunde har oplært Nanna og andre hunde til at sidde stille og lytte, når børn læser højt for dem.

Ordblinde børn nyder, at hundene hverken retter deres fejl eller griner ad dem, og så får børnene mere lyst til at læse, mener Foreningen Læsehunde.

Facebook
Twitter