Lattergas er blevet populært som rusmiddel

Lattergas bliver solgt som rusmiddel på barer og kan nu også købes frit på nettet. Eksperter advarer om, at det kan være meget farligt.

LOLgas.dk's Facebook-side reklamerer for billig lattergas til skiferien.

Lattergas bliver solgt som rusmiddel på barer og kan nu også købes frit på nettet. Eksperter advarer om, at det kan være meget farligt.

Lattergas bruges blandt andet mod smerter på hospitalet og hos tandlægen.

Men gennem længere tid har flere barer tilbudt gæsterne, at de kan inhalere driv-gas, som er lattergas uden ilt. Gassen er egentlig lavet til at skabe tryk i spray-dåser.

Gassen giver en rus på op til 30 sekunder, og den kan nu også købes flere steder på nettet.

Mange køber lattergas på nettet

Og der er rigtig mange, som køber lattergas på nettet, fortæller 18-årige Thor Slotsdal, som sælger lattergas på sin hjemmeside LOLgas.dk:

- Da jeg hentede nye forsyninger på lageret i dag, gik der to timer, så var der udsolgt igen, siger han.

Thor Slotsdal kan godt forstå, at lattergas er blevet så populært. Gassen er nemlig en god måde at få en rus, som føles ligesom stoffer, siger han.

Lattergas kan give hjerneskader

Mikkel Herold Madsen er læge ved Giftlinjen, og han mener, det kan være rigtig farligt at tage gassen på en bar eller derhjemme:

- Hvis man tager gassen i et lukket rum, hvor der ikke er adgang til ilt, eller fra en pose, som nogle bruger til at tage det med, så kan man risikere hjerneskade eller i værste fald dø, siger Mikkel Herold Madsen.

Sundhedsstyrelsen er i gang med at undersøge, om det er lovligt at sælge lattergas som rusmiddel.

Facebook
Twitter