Løkke fik en baby i favnen

Løkke skulle svare på, hvordan den lille pige skulle se mere til sin far fra Ghana, der ikke må bo i Danmark.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen med baby på armen i Aalborg. (Foto: Christine Nørgaard © DR Nordjylland)

Lars Løkke Rasmussen mærkede i dag udlændingelov og pointsystem på egen krop, da han besøgte en friskole i Aalborg.

- Hvad vil du gøre for, at hun kan være sammen med sin far, spurgte en ophidset mor. Og stak sin lille pige i favnen på statsministeren.

- Hun kan kun være sammen med sin far i tre til seks måneder om året. Han er fra Ghana, og kan ikke opfylde point-systemet. Jeg har heller ikke 100.000 kroner, så jeg kan få faren herop. For jeg skal jo også forsørge min pige, sagde kvinden. 

Og så ville hun gerne vide, hvem hun skal stemme på. Et godt point-systemStatsministeren blev en anelse forvirret. Han ville ikke fortælle kvinden, hvor hun skulle sætte sit kryds. Han ville heller ikke komme nogen opskrift på, hvordan hun kunne få sin mand til Danmark. Manden er musiker og murer i Ghana. 

Så statsministeren sagde:

- Det skal være sådan, at man skal kunne komme til Danmark, hvis man kan og vil. Derfor har vi prøvet at lave et pointsystem, der er mere fleksibelt end den gamle 24-års regel.

- Giv mig dit nummer

Han fortsatte:

- Men jeg har ikke en Kinamands chance for at stå her og tage stilling til din situation. Hvis du giver mig dit nummer, så ringer jeg til dig.

Derefter leverede han den lille pige tilbage til moren for at tage videre ud i valgkampens Aalborg.

Facebook
Twitter