Lolland kommune svigtede otte børn

Lolland Kommune skal betale for tvangs-fjernelsen af otte børn i den såkaldte Brønderslev-sag. Det har Det Sociale Nævn besluttet.

Familien med ni børn boede kun i Brønderslev i knap et år. Otte børn blev tvangsfjernet, da forældrene blev anholdt for vold og seksuelle overgreb. (© DR)

Lolland Kommune svigtede groft. Derfor kommer kommunen til at betale alle udgifterne til tvangsfjernelsen af otte børn fra Brønderslev.

Det fastslår Det Sociale Nævn.

Otte børn blev fjernet

Sagen handler om otte børn, der blev tvangsfjernet fra hjemmet i Serritslev ved Brønderslev. Det skete i vinter, da deres forældre blev anholdt for vold og seksuelle overgreb på nogle af børnene.

Familien havde boet i Brønderslev i knap et år. Men den har været kendt af systemet i omkring 15 år. Og dengang boede familien i Lolland og Silkeborg kommuner.

Lolland skal betale

Nu har Det Sociale Nævn så slået fast, at det først og fremmest er Lolland Kommune, der har ansvaret. Derfor skal kommunen betale for de otte børns anbringelser.

Det oplyser avisen "Kommunen".

Carsten Bach er leder af familie-afdelingen i Brønderslev. Han er ikke overrasket over afgørelsen. Men han glæder sig over den:

- Alene anbringelserne af børnene koster fem millioner kroner, siger han.

Vi gjorde, hvad vi kunne

Til gengæld mener Lollands borgmester, at kommunen har gjort, hvad den kunne i sagen. Det er socialdemokraten Stig Vestergaard. Han siger til "Kommunen":

- Nu har vi 14 dage til at læse afgørelsen grundigt igennem. Derefter beslutter vi os for, hvad vi skal gøre. Det er den eneste kommentar, jeg har nu.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter