Malou var ved at blive smidt ud af sin lejlighed

Malou Bork tog imod et tilbud om at få hjælp til sin økonomi og undgik at blive smidt ud af sin lejlighed.

Jeg fandt ud af, at jeg brugte alt for mange penge på min husleje, så jeg flyttede i en mindre bolig, hvor jeg har råd til huslejen og mere af det sjove, siger Malou Bork. (© DR)

Malou Bork tog imod et tilbud om at få hjælp til sin økonomi og undgik at blive smidt ud af sin lejlighed.

Malou Bork er en af de danskere, der var lige ved at blive smidt ud af sin lejlighed, fordi hun ikke betalte sin husleje.

- Vi havde simpelthen ikke styr på, hvad vi havde af penge og udgifter. Og fordi huslejen var en stor post, blev den sjældent betalt, siger hun.

Boligkontoret ringede til Malou

Malou Bork fik at vide, at hun ville miste sin bolig, hvis hun ikke fik styr på økonomien. Men så ringede en socialrådgiver fra boligkontoret.

- Jeg blev ringet op, og de sagde, at de gerne ville hjælpe mig. Det var rigtig rart at få den hjælp uden selv at skulle bede om den, siger hun.

- Hun hjalp os med at finde ud af, hvor mange penge og udgifter vi havde. Og vi fandt vi ud af, at det hele gik op, hvis vi brugte pengene rigtigt, siger Malou Bork.

Lejere er tit bange for at tale med kommunen

Det var socialrådgiver Maria Wiktoria Karolin, der hjalp Malou.

Hun er en del af Boligkontoret Danmark og Boligforeningen 3B's projekt, der skal forhindre, at beboere bliver smidt ud af deres lejlighed.

- Det er nemmere for os at komme i kontakt med vores lejere og rådgive, fordi de ikke er bange for os, som de kan være for kommunen, siger Maria Wiktoria Karolin.

- De kan være bange for, hvad det betyder for deres kontanthjælp eller deres børn, hvis kommunen finder ud af, at de er ved at blive smidt ud, siger hun.

 

Facebook
Twitter