Mette Frederiksen skælder Dansk Folkeparti ud i sin 1. maj-tale

1. maj er arbejdernes internationale kampdag, og traditionen tro bliver det fejret med politiske taler.

Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen holdt sin 1. maj-tale allerede klokken 7 søndag morgen i Ballerup. Hun slutter dagen af i Fælledparken i København. (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)

Den 1. maj er det arbejdernes internationale kampdag, som traditionen tro bliver fejret i Fælledparken i København. Også i andre dele af landet holder politikere taler.

Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen tager rundt på Sjælland og holder taler, inden hun søndag eftermiddag slutter i Fælledparken.

Mette Frederiksens første 1. maj-tale var i Ballerup i København, hvor hun især skældte Dansk Folkeparti ud i sin tale.

'Man kan ikke stole på DF'

I sin tale opfordrede hun statsminister Lars Løkke Rasmussen (Venstre) til at stoppe sit samarbejde med Dansk Folkeparti og i stedet samarbejde med Socialdemokraterne.

Mette Frederiksen sagde, at man ikke kan stole på Dansk Folkeparti, og hun nævnte de ting, som hun synes, gør Dansk Folkeparti dårlig for Danmark.

- Det er Dansk Folkeparti, der stemmer for at tage boligydelsen fra vores ældste. Det er Dansk Folkeparti, der stemmer for at gøre bilerne billigere. Det er Dansk Folkeparti, der stemmer for et kontanthjælpsloft, der rammer enlige mødre, sagde hun i sin tale.

'Regeringen er farlig for fællesskabet'

Også SF’s formand Pia Olsen Dyhr og Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen holder taler den 1. maj.

Johanne Schmidt Nielsens første tale søndag morgen handlede om, at regeringen er ved at ødelægge den danske velfærd.

- Kære venner. Regeringen og deres jagt på de, der har mindst i vores samfund, er farlig for fællesskabet. Det fællesskab som vores forældre og bedsteforældre og oldeforældre har knoklet for at skabe, sagde hun i sin tale.

Se Mette Frederiksen (Socialdemokraterne) holde sin første 1. maj-tale:

Se Johanne Schmidt-Nielsen (Enhedslisten) holde sin første 1. maj-tale:

Nyhedsbrev Ligetil

Få DR Ligetils letlæste nyheder på mail alle hverdage.

Vis alle nyhedsbreve