Mette Frederiksen vil fjerne uddannelsesloftet

Socialdemokratiet har ombestemt sig, og går ikke længere ind for uddannelsesloftet, siger formand Mette Frederiksen.

Mette Frederiksen er formand for Socialdemokratiet. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Uddannelsesloftet blev indført i 2016 og betyder, at man ikke kan tage to uddannelser på samme niveau.

Det blev indført for at undgå, at staten betaler for, at studerende tager mere end én uddannelse. Regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet stemte for at indføre det.

Studerende har kritiseret uddannelsesloftet for, at de ikke kan ombestemme sig, hvis de har valgt en forkert uddannelse. De har demonstreret imod det, og flere end 50.000 danskere har skrevet under på, at de vil have uddannelsesloftet fjernet.

Unge er bange for at vælge forkert

Nu vil socialdemokraternes formand Mette Frederiksen fjerne uddannelsesloftet, selvom hendes parti selv har været med til at vedtage det.

Mette Frederiksen siger nu, at hun har talt med mange unge om uddannelsesloftet. De unge har fortalt hende, at de er bange for at vælge forkert.

- Nogle gange er det bare sådan, at vi som menneske begår fejl og træffer forkerte valg, og det skal der naturligvis også være plads til i vores uddannelsessystem. Jeg tror, det er vigtigt, at vi ikke kommer til at presse vores børn og unge for meget, og det mener jeg faktisk, at vi gør i dag, siger Mette Frederiksen.

Efter Socialdemokratiet har ændret holdning, er alle partierne i rød blok nu imod uddannelsesloftet.

Facebook
Twitter