Mor og datter får lov til at blive i Danmark

En thailandsk kvinde og hendes datter var egentlig rejst ud af Danmark, fordi de mistede deres opholdstilladelse. Nu får de lov til at komme tilbage.

Suthida Nielsen var egentlig blevet sendt ud af Danmark. Men nu er reglerne lavet om, og det betyder, at hun og datteren Im kan komme tilbage. (Foto: DR © DR)

En thailandsk kvinde og hendes datter var egentlig rejst ud af Danmark, fordi de mistede deres opholdstilladelse. Nu får de lov til at komme tilbage.I søndags forlod Suthida Nielsen og hendes syvårige datter Im Danmark. De to var blevet udvist, efter at moderens mand døde i maj 2012.

Myndighederne i Danmark mente, at Suthida Nielsen og hendes datter havde størst tilknytning til Thailand.

Im taler kun dansk, og mange har forsøgt at støtte Suthida Nielsens kamp for at blive i Danmark.

Men i søndags så den kamp altså ud til at være tabt, da den thailandske mor blev tvunget til at rejse tilbage til sit hjemland med datteren.

Ministre har ændret holdningPå det tidspunkt sagde både statsminister Helle Thorning-Schmidt og justitsminister Morten Bødskov, at der ikke kunne ændres på den afgørelse. Men det er sket nu.

I løbet af de seneste par dage er alle partier, med undtagelse af Dansk Folkeparti, blevet enige om at ændre loven.

Det betyder, at Suthida Nielsen, og andre udlændinge der kommer i hendes situation, vil få lettere ved at få opholdstilladelse i Danmark.

Suthida: Måske kan det hjælpe andre- Jeg er glad for at det lykkedes, og at de tænker på os.

- Måske kan det også hjælpe andre, hvis de er i den samme situation som os, sagde Suthida Nielsen til DR Nyheder, efter hun havde hørt om de nye regler.

Hun og datteren Im glæder sig nu til at komme tilbage til Danmark.

Du kan se et overblik over sagen om Suthida Nielsen og datteren Im, hvis du klikker på linket til højre.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk