Nu bliver læger bedømt på nettet

En ny hjemmeside giver patienter mulighed for at bedømme deres læge og behandler. Siden skal være en kollektiv vagthund.

Læger og behandlere bliver bedømt af deres patienter på en ny hjemmeside. På billedet ses Christian Jaspers, der har lavet siden. (© DR)

 

En ny hjemmeside giver patienter mulighed for at bedømme deres læge og behandler. Siden skal være en kollektiv vagthund.
Nu bliver læger og behandlere bedømt og får karakterer på internettet af deres patienter.

På hjemmesiden sharemycure.com giver patienterne en karakter mellem 1 og 10.

De kan også skrive en personlig besked om deres oplevelse med lægen eller behandleren.

Nøjagtig på samme måde som man kan anmelde hoteller og på sider.

Der skal ryddes op i junglen

Den ny side skal hjælpe patienterne med at undgå dårlige behandlere og læger. Det siger Christian Jaspers, der har lavet hjemmesiden:

- Det er den eneste måde, du kan gå ind og rydde op i junglen af mange behandlere og få et overblik over, hvem der er god, og hvem der er dårlig, siger han til DR Nyheder.

Brugte selv penge på dårlig behandling

Christian Jaspers fik ideen til hjemmesiden, da han selv blev ramt af sygdom. Gennem flere år brugte han mange penge på en behandling, der ikke virkede.

Sharemycure.com har nu været oppe at køre i fire måneder. Siden har fået 1000 brugere indtil videre.

I den seneste tid har der været kritik af læger, der udskriver meget medicin. Og der har været kritik af en psykiater, der behandler patienter på trods af, at han har fået mange klager.

Hjemmeside skal være en kollektiv vagthund

Christian Jaspers mener, at myndighederne burde være bedre til at gøre noget ved de dårlige behandlere.

- Men derfor kan man så som bruger på sharemycure.com muligheden for selv at gå ind og tage det ansvar og i fællesskab lave en slags kollektiv vagthund, siger han.

Lægeformand frygter for hadekampagner

Henrik Dibbern er formand for de Praktiserende Lægers Forening. Han mener, at hjemmesiden er en naturlig følge af, at næsten alle har computer og internet.

Han kan dog godt frygte, at kritikken i enkelte tilfælde kan gå amok og blive en stor belastning for lægen:

- Vi kender jo fra andre fora på internettet, at der godt kan opstå hadekampagner, hvis der først er én, der kommer i gang med at være ondsindet kritisk.

- Så kan man få sat nogle andre i gang også - også i situationer, hvor det ikke er retfærdigt, siger Henrik Dibbern til DR Nyheder.

 

Nyhedsbrev Ligetil

Få DR Ligetils letlæste nyheder på mail alle hverdage.

Vis alle nyhedsbreve