Nye ministre har hilst på dronningen

Socialdemokraten Dan Jørgensen og SF'eren Jonas Dahl var blandt de nye minstre, der torsdag ved middagstid hilste på dronningen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt præsenterer sine nye ministre i regeringen. Fra venstre mod højre ses Jonas Dahl, Karen Hækkerup, statsministeren, Holger K. Nielsen og Dan Jørgensen. (Foto: Scanpix © Keld Navntoft)

 

Socialdemokraten Dan Jørgensen og SF'eren Jonas Dahl var blandt de nye minstre, der torsdag ved middagstid hilste på dronningen.

Det er statsminister Helle Thorning-Schmidt (Socialdemokraterne) og SF's leder, socialminister Annette Vilhelmsen, der sammen er blevet enige om de nye ministre - to fra Socialdemokraterne og to fra SF.

De fire blev officielt præsenteret for dronningen i dag, torsdag.

Gode rokader og dårlige rokader

Statsministeren sagde efter besøget hos dronningen:

- Vi har lavet nogle rokader, som vi gerne ville lave. Men så har der også været rokader, fordi nogle ministre måtte trække sig. Det er de ærgerlige rokader. Men den her rokade skulle gerne være den sidste.

 - Jeg havde gerne beholdt både Morten Bødskov og Villy Søvndal på holdet. Jeg synes stadig, at de to var fortrinlige ministre, siger Helle Thorning-Schmidt.

Karen Hækkerup bliver justitsminister

Socialdemokraternes fødevareminister Karen Hækkerup overtager posten som justitsminister efter Morten Bødskov (Socialdemokraterne).

Bødskov måtte gå af tirsdag, fordi han havde løjet for Folketingets Retsudvalg.

Karen Hækkerup bliver afløst af en overraskelse nemlig det nuværende medlem af EU-Parlamentet, socialdemokraten Dan Jørgensen.

EU-Parlamentet er ofte det sted, hvor politikere slutter deres karriere, men for Dan Jørgensen er det gået den modsatte vej.

Holger K. Nielsen bliver udenrigsminister

Holger K. Nielsen (SF) får sit ønskejob som udenrigsminister efter partifællen Villy Søvndal.

Villy Søvndal trak sig fra posten onsdag på grund af dårligt helbred.

Holger K. Nielsens plads som skatteminister bliver overtaget af den unge Jonas Dahl.

Han har været SF's politiske ordfører i mindre end et år, men får nu opgaven at rydde op i et ministerium med flere svære sager som for eksempel problemerne med ejendomsvurderinger.

/ritzau/

 

 

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:52a99b836187a2197cc3d39f

Nyhedsbrev Ligetil

Få DR Ligetils letlæste nyheder på mail alle hverdage.

Vis alle nyhedsbreve