Partier vil have mere politi for at skabe tryghed

De Konservative får støtte fra Venstre og Dansk Folkeparti til et forslag om mere politi i kvarterer med mange nydanskere og meget kriminalitet.

Bydelen Tingbjerg ligger smukt ved en mose lidt udenfor København, men er i perioder plaget af skyderier og andre former for kriminalitet. (© DR)

 

De Konservative får støtte fra Venstre og Dansk Folkeparti til et forslag om mere politi i kvarterer med mange nydanskere og meget kriminalitet.

Forleden fik en præst i den københavnske forstad Tingbjerg smidt en sten gennem ruden. Stenen var måske hævn for, at præsten havde sagt, at han syntes, der er store problemer i bydelen.

Nu foreslår de Konservative, at der kommer flere politibetjente i alle områder med store sociale problemer og mange nydanskere. Betjentene skal skabe tryghed og mindre kriminalitet.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, tror, at betjentene kan stoppe kriminalitet ved at gå rundt i bydelene og tale med børnene og de unge:

- Så de får et godt forhold til politiet og finder ud af, hvad det er for nogle værdier, politiet repræsenterer, siger Søren Pape Poulsen.

Vi vil ikke finde os i chikane af politiet

Søren Pape Poulsen er bange for, at nogle bydele udvikler sig til samfund med deres egne regler, "hvor beboerne ikke tillader politiet at komme, eller som chikanerer politiet, når de kommer".

- Det her med, at der dannes parallelsamfund med egne regler, hvor man gør, hvad man har lyst til, vil vi ikke findes os i, siger Søren Pape Poulsen.

Der skal være betjente døgnet rundt

Dansk Folkeparti og Venstre støtter forslaget om flere betjente i bydele med meget uro.

Dansk Folkepartis Peter Skaarup vil gerne have, at der er betjente døgnet rundt på politistationerne:

- Der er brug for, at man hele døgnet rundt, specielt efter mørkets frembrud, er til stede for at vise de lovlydige beboere, som er langt de fleste i ghettoerne, at det er altså politiet, der varetager lov og orden, siger han.

Der skal være mindre kriminalitet

Socialdemokraternes Trine Bramsen vil godt se på, om der er behov for flere politistationer i enkelte bydele:

 - Det afgørende er, om politiet har styr på de problemer, der er i området, og at kriminaliteten er nedadgående.

 

Hvad er en ghetto?

Man kalder et boligområde for en ghetto, når der er mange beboere, som ikke har et arbejde eller en uddannelse.

Over halvdelen af beboerne skal komme fra ikke-vestilige lande, og der skal være en del kriminalitet i området.

Nyhedsbrev Ligetil

Få DR Ligetils letlæste nyheder på mail alle hverdage.

Vis alle nyhedsbreve