Partiet 'Klaus Riskær Pedersen' kan stille op til folketingsvalget

Økonomi- og Indenrigsministeriet har nu godkendt vælger-erklæringerne for partiet 'Klaus Riskær Pedersen'.

Klaus Riskær Pedersens parti 'Klaus Riskær Pedersen' kan nu stille op til det næste folketingsvalg. (Foto: © Philip Davali, Scanpix)

En vælger-erklæring er et dokument, som en borger med stemmeret har underskrevet for et parti.

Partier, der vil deltage i et folketingsvalg, skal samle mindst 20.109 vælger-erklæringer, hvis de ikke er i Folketinget i forvejen.

Partiet 'Klaus Riskær Pedersen' er et nyt parti, som nu har fået godkendt sine vælger-erklæringer af Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Partiet præsenterer sine kandidater i næste uge

Partiet 'Klaus Riskær Pedersen' er stiftet af erhvervsmanden Klaus Riskær Pedersen, som selv stiller op til folketingsvalget.

Han skriver på Twitter, at partiets kandidater til folketinget bliver præsenteret i næste uge.

Det næste folketingsvalg skal afholdes senest den 17. juni 2019. Alle partier får tildelt et bogstav til valget, og 'Klaus Riskær Pedersen' har fået bogstavet 'E'.

Klaus Riskær Pedersen: Politikere kan ikke lave forandring

Klaus Riskær Pedersen præsenterede partiets mærkesager på et pressemøde i sidste uge. Han sagde, at det er nødvendigt at prøve noget nyt.

- Folkestyret herhjemme er præget af en politisk kultur, hvor man ikke er fri, man kan ikke lave forandring, man kan ikke lave forbedring, sagde han.

Klaus Riskær Pedersen har drevet flere forskellige virksomheder. I 2008 blev han idømt seks års fængsel for bedrageri, underslæb og skyldnersvig. Han har afsonet sin dom.

Nedenfor kan du se mærkesagerne for partiet 'Klaus Riskær Pedersen'.