Rygerne skal arbejde ekstra

Offentlige arbejdsgivere strammer personale-politikken. Blandt andet lægges ryge-pauser oven i arbejdstiden.

Hos Skat i København må rygerne arbejde ekstra, fordi de har ryge-pauser. (© Colourbox)

Ledelsen i Skat København vil ikke have, at rygning går ud over arbejds-tiden.

I forvejen skal Skats medarbejdere gå uden for Skats bygning på Sluseholmen, hvis de skal ryge. Men nu skal rygerne så også arbejde ekstra for den tid, de bruger på at ryge. Det skriver Politiken.

- Hvert år udbetaler vi cirka 400 millioner kroner i løn til vores medarbejdere. Og vi forventer at få en god arbejds-indsats for de penge. Det siger Erling Andersen, der er direktør i Skat København til Politiken. Han fortsætter:

- Hvis man har den tilbøjelighed, at man ryger, så skal det i hvert fald ikke gå ud over arbejdstiden.

Ingen indkøb i frokost-pausen

De ansattes rygning er ikke det eneste, som irriterer arbejdsgiverne. I Skatteregion Midtjylland har ledelsen for eksempel forbudt de ansatte at købe ind i frokost-pausen.

Både Dansk Told- og Skatteforbund og Djøf oplever, at især de offentlige arbejdsgivere er begyndt at stramme personale-politikken. Og i mange tilfælde går de over stegen.

- Arbejdsgiverne strammer skruen på de offentlige arbejdspladser, og det vil vi ikke bare acceptere. Det siger Jørn Rise, der er formand for Skatteforbundet til Politiken. 

Derfor vil Skatteforbundet nu tage sagen op med Skats ledelse.

Barns første sygedag - hvad er det?!

Desuden oplever Djøf, at flere kommunale arbejdsgivere sætter spørgsmålstegn ved medarbejdernes ret til at holde fri på barnets første sygedag.

- Man har altså ret til at blive hjemme og passe sit syge barn. Alligevel sår flere arbejdsgivere tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt med sådan en fridag. Det siger Lars Qvistgaard, der er formand for de overenskomst-ansatte djøf'ere.

Han fortsætter:

- Jeg tror, at de offentlige arbejdsgivere er lidt i panik og forsøger at lave nogle opstramninger i ly af krisen. De prøver at få mere produktivitet ud af de medarbejdere, der er tilbage.

Facebook
Twitter