Salget af cigaretter i Danmark er faldet

Antallet af solgte cigaretter i Danmark er faldet. Folk ryger mindre, fordi det er blevet mere besværligt, siger professor.

Der solgt færre cigaretter end tidligere i Danmark. Arkivfoto. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

I Danmark bliver der solgt færre cigaretter end tidligere. I 2018 blev der solgt 5280 millioner cigaretter. Det er 850 millioner færre cigaretter end i 2017.

Tallene er beregnet af Skatteministeriet. Her han man set på salget i Danmark, samt på grænsehandelen og udlændinges køb i Danmark. Det skriver Politiken.

Skatteministeriet siger, at faldet ikke skyldes, at det bliver solgt flere cigaretter ved grænsen. Salget ved grænsen var i 2017 og 2018 lidt under otte procent af det samlede salg.

Det er blevet mere besværligt at ryge

Charlotta Pisinger er professor i tobaksforebyggelse. Hun siger, at faldet i antal solgte cigaretter blandt andet kan skyldes en stigning i brugen af andre nikotinprodukter som e-cigaretter og snus.

Derudover siger Charlotta Pisinger, at faldet også skyldes, at samfundet ser anderledes ud i dag.

- Folk ryger mindre, fordi det er blevet mere besværligt. Det bliver simpelthen sværere at få lov til at ryge i det offentlige rum, siger hun.

Jesper Fisker: Prisen på cigaretter skal være højere

Jesper Fisker er administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse. Han håber, salget af cigaretter bliver ved med at falde.

- Det er fremragende. Jo færre cigaretter, der bliver solgt, jo bedre. Og det ville da være dejligt, hvis den udvikling fortsætter, siger han til Ritzau.

Jesper Fisker siger dog, at der skal gøre endnu mere. Han vil have, at prisen på cigaretter skal være højere, end den er i dag.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk