Seks religiøse forkyndere må ikke rejse ind i Danmark

Udlændingestyrelsen har lavet en liste over udenlandske religiøse forkyndere, der ikke må rejse ind i Danmark. Der er seks navne på listen.

Udlændingestyrelsen har seks navne på listen over udenlandske religiøse forkyndere, som ikke er velkomne i Danmark. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Udlændingestyrelsen har lavet den første offentlige liste over religiøse forkyndere, som ikke må rejse ind i Danmark.

Der står seks personer på listen, som løbende bliver opdateret.

Udlændingestyrelsen mener, at de seks religiøse forkyndere kan udgøre en trussel mod den offentlige orden i Danmark. Derfor kan de ikke få lov til at rejse ind i Danmark.

Listen skal holde rabiate forkyndere ude

I foråret 2016 blev Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti enige om en række initiativer mod de religiøse forkyndere, der bliver kaldt hadprædikanter.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) siger, at hun er glad for, at listen over hadprædikanter nu er på plads.

- Regeringen vil ikke acceptere, at hadprædikanter kommer til Danmark for at prædike had mod det danske samfund, siger Inger Støjberg.

Listen over religiøse forkyndere er offentlig

Udlændingestyrelsen har lagt sanktionslisten med de seks navne ud på deres hjemmeside.

På listen står navnene Mohamad bin Abd al Rahman bin Milhi bin Mohamad al Arefe, Kamal El-Mekki, Bilal Philips, Terry Dale Jones, Salman Bin Fahad Alodah og Mohammad Rateb Abdalah Al-Nabulsi.

Den nationale sanktionsliste

  • Seks personer er på den offentlige liste over religiøse forkyndere, der ikke må rejse ind i Danmark.
  • De har 'udvist en adfærd, der giver grund til at tro, at de vil udgøre en trussel mod den offentlige orden i Danmark'.
  • Personer på listen får forbud mod at rejse ind i Danmark i to år.
  • Udlændingestyrelsen kan forlænge indrejseforbuddet.
  • Personer på listen kan bede Udlændingestyrelsen om at genoptage sagen og få en begrundelse for, hvorfor de ikke må rejse ind i Danmark.
  • Personer på listen kan afvises ved grænsen og straffes, hvis de overtræder forbuddet.

Nyhedsbrev Ligetil

Få DR Ligetils letlæste nyheder på mail alle hverdage.

Vis alle nyhedsbreve