Somaliere har sværest ved at blive integrerede

Mange flere somaliere er arbejdsløse og kriminelle end andre ikke-vestlige indvandrere i Danmark.

I Danmark bor der omkring 20.000 mennesker fra Somalia. (© Colourbox.com)

Mange flere somaliere er arbejdsløse og kriminelle end andre ikke-vestlige indvandrere i Danmark.

I mange år har somaliere været den gruppe indvandrere i Danmark, som er dårligst integrerede, skriver Kristeligt Dagblad.

For eksempel har under fire ud af ti somaliere, der bor i Danmark, et arbejde, mens næsten halvdelen af alle andre ikke-vestlige indvandrere har et arbejde.

Somaliere er også den gruppe indvandrere, hvor færrest gennemfører grundskolen, og hvor flest er kriminelle.

Somaliere har krigs-traumer

Esma Birdi arbejder med integration og mener, at en af de vigtigste grunde til somaliernes dårlige integration er, at de ikke har tradition for at uddanne sig.

Brian Arly Jacobsen fra Institut for tværkulturelle studier på Københavns Universitet mener, at somalierne også har sværere ved at blive integrerede, fordi de har krigs-traumer.

- En stor del af somalierne er traumatiserede på grund af borgerkrigen, som de flygtede fra i 1990'erne, siger han.

- Det adskiller dem fra eksempelvis pakistanere, som kom til Danmark for at arbejde, siger Brian Arly Jacobsen til Kristeligt Dagblad.

Somaliere passer ikke ind i danske moskéer

Selvom syriske flygtninge også flygter fra krig, har de nemmere ved at blive integrerede end somaliere, mener Brian Arly Jacobsen.

Somalierne har nemlig ikke samme mulighed for at blive en del af fællesskabet i de danske moskéer som andre indvandrere.

Somaliernes form for islam er nemlig meget anderledes end den form for islam, som dyrkes i Mellemøsten, og som også dyrkes i mange danske moskéer, siger Brian Arly Jacobsen.

FacebookTwitter