Støjbergs flygtninge-annoncer er nu i libanesiske aviser

Mandag kan avis-læsere i Libanon se annoncer fra den danske regering, som fortæller om stramninger i dansk flygtninge-politik.

Aviser i Libanon har i dag annoncer, som fortæller, at flygtninge får færre penge end tidligere i Danmark. Annoncerne er indrykket af det danske integrationsministerium med Inger Støjberg i spidsen.

Mandag kan avis-læsere i Libanon se annoncer fra den danske regering, som fortæller om stramninger i dansk flygtninge-politik.

Regeringen og integrationsminister Inger Støjberg (Venstre) har indrykket annoncer i libanesiske aviser og på internet-sider i Libanon.

Annoncerne oplyser om, at Folketinget for nylig har strammet den danske flygtninge-politik, skriver Berlingske.

For eksempel står der ifølge avisen, at flygtninge og migranter vil få lavere ydelser end tidligere. Der står også, at de ikke vil kunne få deres familie til Danmark det første år.

Tyrkiet vil måske ikke trykke annoncerne

Regeringen og integrationsminister Inger Støjberg (Venstre) har indrykket annoncerne i Libanon, fordi de bliver læst i store dele af Mellemøsten.

I løbet af sommeren har Inger Støjberg også talt om, at annoncerne skulle trykkes i tyrkiske aviser, fordi Tyrkiet er et land, som mange flygtninge og migranter rejser igennem på vejen til Europa.

Men de største tyrkiske dagblade har ikke trykt annoncerne ifølge Berlingskes oplysninger.

Annoncer bliver måske ikke læst af de rigtige

Den dansk-tyrkiske journalist Sadi Tekelioglu er chefredaktør på bladet Gazette.

Han mener, at det er vigtigt for regeringen at få annoncerne i tyrkiske aviser, hvis den vil ud med sit budskab til de rigtige mennesker.

- Hvis du vil nå ud til de bådflygtninge og de mennesker, der hjælper dem, så må du ud med dit budskab i Tyrkiet og i Libyen, som også er et vigtigt transitland. Libanon er spild af kræfter, siger han til Berlingske.

Facebook
Twitter