Syrisk familie i Rødby vil til Sverige

Hanna og Samir og deres tre børn er flygtet fra Syrien og vil til Sverige. De forstår ikke, at de skal blive i Rødby.

Billedet her er fra en forstad til Syriens hovedstad Damaskus, hvor Hanna og hendes familie kommer fra. (Foto: Michael S. Lund © DR)

 

Hanna og Samir og deres tre børn er flygtet fra Syrien og vil til Sverige. De forstår ikke, at de skal blive i Rødby.

Hanna og hendes mand Samir begyndte for 24 dage siden den lange rejse til det nordlige Europa med deres tre børn på 9, 11 og 14 år.

Familien havde solgt deres hus ved hovedstaden Damaskus, deres bil, smykker og alt andet af værdi for at betale over 186.000 kroner til menneskesmuglere.

Turen var livsfarlig

Turen gik først til Tyrkiet og derfra videre over havet til Grækenland på en hjemmelavet båd af gummirester. Der var 42-45 mennesker ombord, og turen var livsfarlig.

- Jeg ville hellere være død hjemme i Syrien end at have udsat mine børn for det, fortæller Hanna.

Fra Grækenland rejste familien videre til Makedonien, Serbien, Ungarn, Østrig, Tyskland - og nu sidder de så på et hotel i Rødby.

Sverige er trygt og godt

Familien vil til Sverige, fordi venner har sagt, at Sverige er et godt og trygt land. Men EU's regler siger, at flygtninge skal registreres og søge asyl i det land, de kommer først til.

Ingen af de andre EU-lande har registreret familien, men det vil de danske myndigheder nu gøre. Hanna forstår ikke de danske myndigheder.

- Hvorfor får vi ikke lov til at rejse videre det sidste stykke? Vi føler os som dyr. Der er ingen, der vil have os, siger Hanna.

Familien ønskede ikke at stille op til foto.

 

Facebook
Twitter