Tidligere og nye ministre gav hinanden gaver

I går fik Danmark en ny regering, og de tidligere ministre videregav ansvaret for ministerierne til de nye ministre.

Statsminister Mette Frederiksen (Socialdemokratiet) præsenterede i går de 19 ministre i Danmarks nye regering. (Foto: Statsministeriet © Scanpix)

I går fik Danmark en ny regering, som i alt har 20 ministre. Socialdemokratiet er alene om at danne regering, så de 20 ministre er alle fra Socialdemorkatiet.

De nye ministre overtog i går ansvaret for deres ministerier.

Når nye ministre overtager ansvaret, er det en tradition, at de tidligere ministre og de nye ministre giver hinanden gaver. Gaverne handler ofte om deres politiske arbejde.

Nedenfor kan du se, hvad de tidligere og de nye ministre gav hinanden i gaver i går.

Statsministeriet

Statsminister Mette Frederiksen og tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Den afgående statsminister, Lars Løkke Rasmussen (Venstre), gav den nye statsminister, Mette Frederiksen, et par arbejdshandsker og et par blå arbejdsbukser.

Tøjet skulle minde hende om, at velfærden i Danmark afhænger af, at danskerne går på arbejde.

Lars Løkke Rasmussen er kendt for at cykle. Derfor gav Mette Frederiksen ham en cykeltrøje, og hun opfordrede ham til fremover at bruge meget mere tid på at cykle.

Nedenfor kan du se en video fra Statsministeriet i går.

Udenrigsministeriet

Jeppe Kofoed klapper af Anders Samuelsen, der fik en ny rejsekuffert af lederen af Udenrigsministeriet. (Foto: LISELOTTE SABROE © Scanpix)

Den afgående underigsminister, Anders Samuelsen (Liberal Alliance), gav fem gule badeænder til sin afløser, Jeppe Kofod. Det skal minde ham om, at man har mange roller som udenrigsminister.

Jeppe Kofod gav et slips til Anders Samuelsen, som ikke særlig tit bruger slips,

Den nye minister for udviklingssamarbejde, Rasmus Prehn, gav kaffe til den afgående minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs (Venstre), fordi hun skulle være "den mest kaffedrikkende minister, vi nogensinde har haft".

Justitsministeriet

Søren Pape Poulsen giver en legetøjspistol til den nye justitsminister Nick Hækkerup. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Den afgående justitsminister, Søren Pape Poulsen (Det Konservative Folkeparti), gav en legetøjs-pistol og legetøjs-håndjern til den nye justitsminister, Nick Hækkerup.

Pistolen skal minde Nick Hækkerup om, at politifolkene har brug for nye kollegaer, håndjernene kunne han bruge på finansminister Nicolai Wammen, hvis der ikke "vanker nye moneter".

Nick Hækkerup gav Søren Pape Poulsen en bog. Den hedder "Sandheden kort - Christiansborg fra A til Å", og det er en humoristisk bog, som Nick Hækkerup har skrevet sammen med Henrik Dahl (Liberal Alliance) og Jacob Elleman-Jensen (Venstre).

Udlændinge- og integrationsministeriet

Inger Støjberg modtog en lagkagekniv og to Coca Cola Zero fra udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Den afgående udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg (Venstre), gav den nye minister, Mattias Tesfaye, en kugleramme. Den skal han bruge til at tælle den nye regerings ændringer af udlændingepolitikken.

Mattias Tesfaye sagde, at han af hensyn til klimaet ikke havde købt en gave. Han havde i stedet fundet gaven på sit nye kontor.

Gaven var to Cola Zero og en lagkagekniv. Inger Støjberg er nemlig meget glad for Cola Zero, og hun blev kendt for at fejre stramninger af udlændingeloven med at spise kage.

Uddannelses- og forskningsministeriet

Tommy Ahlers modtog en mave-bluse fra uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen. (Foto: Nikolai Linares © Nikolai Linares)

Den afgående minister, Tommy Ahlers (Venstre), gav en oppustelig måneraket til sin afløser, Ane Halsboe-Jørgensen. Raketten er kendt fra tegneserien Tintin.

Tommy Ahlers sagde blandt andet til Ane Halsboe-Jørgensen, at hun skal sætte høje mål og "sigte efter månen".

Ane Halsboe-Jørgensen gav Tommy Ahlers en meget kort mave-bluse. Han var nemlig kommet til at vise noget af sin mave, da han i januar var på vej til dronningens nytårstaffel.

Nedenfor kan du se en video fra uddannelses- og forskningsministeriet i går.

Forsvarsministeriet

Claus Hjort Frederiksen giver her et signalhorn til forsvarsminister Trine Bramsen. (Foto: Nikolai Linares © Nikolai Linares)

Den afgående forsvarsminister, Claus Hjort Frederiksen (Venstre), gav ansvaret videre til den nye minister, Trine Bramsen.

Claus Hjort Frederiksen gav Trine Bramsen et signalhorn, som man tidligere brugte til at give signaler inden for militæret.

Trine Bramsen gav til gengæld en legetøjsdrone til Claus Hjort Frederiksen.

Klima-, energi- og forsyningsministeriet

Lars Christian Lilleholt og ny minister for klima-, energi- og forsyning, Dan Jørgensen. (Foto: Philip Davali © Philip Davali)

Den afgående minister for klima-, energi- og forsyning, Lars Christian Lilleholt (Venstre), gav en Harry Potter-figur til den nye minister, Dan Jørgensen.

Dan Jørgensen inviterede Lars Christian Lilleholt på fisketur. Han lovede, at der ville være kolde øl på turen.

- Kender du typen, der giver gaver, der mest er til dem selv? Sådan en er jeg, sagde Dan Jørgensen.

Erhvervsministeriet

Simon Kollerup er ny erhvervsminister efter Rasmus Jarlov. (Foto: LISELOTTE SABROE © Scanpix)

Den afgående erhvervsminister, Rasmus Jarlov (Det Konservative Folkeparti), gav den nye minister, Simon Kollerup, et Mærsk-skib.

Mærsk er en stor dansk rederi-virksomhed, og Rasmus Jarlov sagde til Simon Kollerup, at han skal huske, hvor statens penge kommer fra.

Simon Kollerup gav Rasmus Jarlov en flaske med "Hvidvask", fordi Rasmus Jarlov i sin tid som minister har haft ansvaret for en række sager om banker, der måske har skjult, at penge er tjent ulovligt.

Social- og indenrigsministeriet

Den afgående indenrigsminister, Simon Emil Ammitzbøll-Bille (Liberal Alliance), gav en bog med gode råd til Astrid Krag, der både er social- og indenrigsminister.

Bogen var "Takt og Tone", som er skrevet af Emma Gad. Den er fra 1918 og indeholder gode råd om, hvordan man skal opføre sig.

Astrid Krag havde købt et badebassin til Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Nedenfor kan du se en video fra Social- og indenrigsministeriet i går.

Skatteministeriet

Den nye skatteminister, Morten Bødskov, gav en fodboldtrøje til Karsten Lauritzen. (Foto: Nikolai Linares © Nikolai Linares)

Den afgående skatteminister, Karsten Lauritzen (Venstre), gav et løbehjul til den nye minister, Morten Bødskov.

Morten Bødskov gav Karsten Lauritzen en fodboldtrøje fra fodboldklubben Brøndby IF, hvor der stod Lauritzen på ryggen.

Karsten Lauritzen er nemlig fan af fodboldklubben Vendsyssel IF, som tabte, da holdet spillede mod Brøndby tidligere på året.

Miljø- og fødevareministeriet

Eva Kjer Hansen gav en blæksprutte til Mogens Jensen, fordi han som ny minister får ansvar for flere områder. (Foto: CLAUS BJØRN LARSEN)

I Miljø- og Fødevareministeriet var der to minstre, der skulle videregive ansvaret. Det var gav Jakob Ellemann-Jensen (Venstre) og Eva Kjer Hansen (Venstre).

De nye minstre Lea Wermelin, der er miljøminister, og Mogens Jensen, der er minister på flere områder: fødevarer, fiskeri og ligestilling samt nordisk samarbejde.

Jakob Ellemann-Jensen fik en fiskestang af Mogens Jensen, for "den får han mere tid til at bruge nu, hvor han ikke længere er minister".

Mogen Jensen fik en dansk-fanget blæksputte af Eva Kjer Hansen, der kaldte ham en slags "blæksprutte-minister". En blæksprutte er nemlig en person, der har ansvar for mange forskellige opgaver.

Beskæftigelsesministeriet

Peter Hummelgaard er ny beskæftigelsesminister efter Troels Lund Poulsen. De gav hinanden bøger. (Foto: CLAUS BJØRN LARSEN © photobyclausbjoern.com)

Den afgående beskæftigelsesminister, Troels Lund Poulsen (Venstre), fik en arbejdersangbog af den nye minister Peter Hummelgaard.

Arbejdersangbogen udkom første gang i 1925, og dengang hed den Socialdemokratiets Sangbog.

Troels Lund Poulsen gav Peter Hummelgaard en børnebog. Han sagde, at de begge er blevet forældre for nylig, og det er nok deres eneste politiske fællesskab.

Kulturministeriet

Joy Mogensen er ny kulturminister efter Mette Bock. (Foto: Martin sylvest)

Den afgående kulturminister, Mette Bock (Liberal Alliance), gav den nye minister, Joy Mogensen, en figur, der hedder De tre vise aber.

Figuren forestiller tre aber, der holder sig for øjnene, ørerne og munden.

- Det værste, man kan gøre, det er at være ligegyldig, sagde Mette Bock.

Finansministeriet

Sophie Løhde fik en legetøjsbro af den nye finansminister Nicolai Wammen (th). Kristian Jensen (i midten) fik en trappestige. (Foto: LISELOTTE SABROE © Scanpix)

I Finansmnisteriet var de afgående ministre Kristian Jensen (Venstre), som var finansminister, og Sophie Løhde (Venstre), som var innovationsminister.

Den nye finansminister Nicolai Wammen gav Sophie Løhde en legetøjsbro, og Kristian Jensen fik en trappestige.

Broen er symbol på, at den nye regering gerne vil bygge bro henover midten, og stigen er til at hjælpe folk i Venstre "ned fra træerne", hvis de kommer til at kravle for højt op og ikke er villige til at forhandle.

Facebook
Twitter