Tidligere statsministre svarede på spørgsmål fra borgerne

De to tidligere statsministre Helle Thorning-Schmidt og Anders Fogh Rasmussen svarede i dag på spørgsmål fra borgerne på dr.dk.

Helle Thorning-Schmidt fra Socialdemokratiet og Anders Fogh Rasmussen fra Venstre har begge været statsministre i Danmark. De svarede her til aften på spørgsmål fra borgerne på dr.dk i anledning af valget.

Her fortalte de blandt andet om, hvordan de lavede på deres valgaftener, da de senest var på valg til Folketinget.

Fælles for dem begge var, at de forsøgte at holde en smule fri fra valgkamp, inden de skulle ind til deres valgfester, fortalte de.

De to tidligere statsministre holdt fri på valgdagen

Helle Thorning-Schmidt var med til folketingsvalget i 2011 og 2015. I 2015 holdt hun fri på selve valgdagen indtil om aftenen. Hun sagde, at hun var ’mega nervøs’ og bare prøvede at få spist lidt.

Anders Fogh Rasmussen var med til folketingsvalg i 2001, 2005 og 2007. Han holdt også fri på valgdagene.

- For mit vedkommende var det fred, ro og afslapning, jeg løb en tur, sagde han.

Helle Thorning-Schmidt: Det er en vanvittig spændende dag

Både Helle Thorning-Schmidt og Anders Fogh Rasmussen ser frem til en spændende valgaften.

- Det er en vanvittig spændende dag, jeg er faktisk lidt oppe og køre over *(ord)det. Det er grundlovsdag og samtidig valg på en fantastisk smuk sommerdag i Danmark. Det kan næsten ikke være mere fantastisk, siger Helle Thorning-Schmidt.

Anders Fogh Rasmussen siger, at i aften er partierne op til eksamen. Det er kulminationen på ikke bare valgkampen, men også på de seneste fire års politik.

Du skal læse Helle Thorning-Schmidt og Anders Fogh Rasmussens svar på danskerne spørgsmål her.

Ovenfor kan du se en video med Helle Thorning-Schmidt og Anders Fogh Rasmussen.

Helle Thorning-Schmidt og Anders Fogh Rasmussen

  • Helle Thorning-Schmidt var statsminister (Socialdemokratiet) fra 2011 til 2015, hvor hun tabte valget til Lars Løkke Rasmussen.

  • Anders Fogh Rasmussen var statsminister (Venstre) fra 2001 til 2009, hvor han skiftede job fra statsminister til at arbejde som Nato's generalsekretær.

Facebook
Twitter