Udlændinge uden job samler flasker

De senere år er der kommet flere udlændinge til Danmark for at tigge og samle tomme flasker. De kan nemlig ikke finde et arbejde.

John Patrick Owa samler flasker i Danmark for at overleve. Tidligere arbejdede han som lærer hjemme i Nigeria. (Foto: Jan McDonald)

 

De senere år er der kommet flere udlændinge til Danmark for at tigge og samle tomme flasker. De kan nemlig ikke finde et arbejde.Mange udlændinge kommer til Danmark med en drøm om at finde et job. Men det lykkedes ikke, og så må de skaffe penge til mad på andre måder:

- Langt de fleste kommer hertil for at få et arbejde. Og så må de samle flasker, når det ikke lykkes, siger Helle Stenum, der er forsker ved Roskilde Universitet.

- Det er min vurdering, at antallet er stigende, siger hun.

Der er kommet flere de seneste år

De mange udlændinge bliver ofte hjemløse, når de ikke kan finde et job. Nogle af dem tager hen til Kirkens Korshær, som har væresteder for hjemløse.

- De fleste er fra Østeuropa eller Afrika, siger Susannah Sønderlund fra Kirkens Korshær i København. 

- Tidligere var der flest nordiske, grønlandske og danske hjemløse. Nu er det mest mennesker fra Central- og Østeuropa og Vestafrika, og der er kommet flere de senere år, siger hun.

John samler flasker for 30 kroner om dagen

John Patrick Owa arbejdede som lærer hjemme i Nigeria, nu samler han flasker for at overleve. Han kom til Danmark fra Nigeria for to år siden:

- Jeg håbede at finde et arbejde her. Men desværre var der ikke noget. Derfor fandt jeg ud af, at jeg kunne samle dåser og flasker. Det betyder, at jeg kan overleve, siger han.

- I weekenden er det okay. Der kan jeg måske tjene 200-250 kroner om dagen. Når der er festival, kan jeg tjene omkring 400 kroner. Men på en hverdag tjener jeg kun 20 eller 30 kroner, siger han.

 

 

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter