Uge Sex sætter fokus på sociale medier

I denne uge er der Uge Sex. Det er en kampagne, der skal lære unge om deres seksualitet. I år handler den især om sociale medier.

Sofie Voersaa, Kasper Thrysøe og Lærke Abild går i 9.c på Biersted Skole. De glæder sig til Uge Sex 2018. (Foto: Simon Brix Frederiksen © DR Nórdjylland)

Hvert år i uge 6 sætter organisationen Sex & Samfund fokus på unges seksualitet med en kampagne.

Kampagnen hedder Uge Sex og er for elever i Danmarks grundskoler og ungdomsuddannelser.

I år handler kampagnen om, hvordan sociale medier påvirker vores kropsidealer. Kampagnen handler også om, hvordan man opfører sig pænt på internettet.

Fokus på sociale medier er vigtigt

Bjarne B. Christensen er generalsekretær i Sex & Samfund. Han siger, at de unge skal have nogle værktøjer til at tackle de sociale medier.

- Vi har et kæmpe ansvar for at ruste de unge til den digitale virkelighed, også når det gælder kropsidealer, siger han.

Han siger, at emnet især er vigtigt i år, efter den store sag, hvor over 1000 unge er blevet sigtet for at dele en video på Messenger af to 15-årige, der har sex.

En halv million børn og unge skal være med

Kasper Thrysøe går i 9.C på Biersted Skole. Han skal arbejde med Uge Sex og er også glad for, at emnet er de sociale medier.

- Det er så godt at have fokus på det, så man får et mere realistisk billede af det, du møder på nettet også i forhold til dig selv. Du er perfekt på din egen måde, siger han.

Sex & Samfund forventer, at over en halv million danske børn og unge skal være med i Uge Sex 2018.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk