Unge vil danne deres egen afdeling af Ordblindeforeningen

I weekenden mødes unge danske ordblinde med ordblinde fra andre nordiske lande, som har foreninger for unge ordblinde.

Julie Riisby samler i weekenden unge ordblinde fra Danmark, Norge og Finland i København. (Foto: PRIVAT © DR Ligetil)

Den danske ordblindeforening har ingen afdeling for unge, men Finland, Norge og Sverige har alle foreninger for unge ordblinde, fortæller Julie Riisby fra Ordblindeforeningen i Danmark.

Julie er i denne weekend med til at arrangere et møde for unge ordblinde fra Danmark og de nordiske lande.

- Målet er helt klart, at vi skal danne en afdeling for unge af den danske ordblindeforening, siger Julie Riisby til DR Ligetil.

Forældre melder sig ud af foreningen

Julie Riisby fik ideen til en afdeling for unge for flere år siden, da hun fandt ud af, at mange meldte sig ud af Ordblindeforeningen i Danmark, når deres ordblinde børn var færdige med folkeskolen.

- Det var, som om forældrene tænkte, at børnene ikke havde brug for foreningen efter skolen, siger Julie Riisby.

Men unge ordblinde har masser at snakke om. Det fandt Julie ud af, da hun holdt den første weekend for unge ordblinde for to år siden.

I Finland er unge mentorer for yngre ordblinde

I den første weekend for unge ordblinde delte de især oplevelser fra folkeskolen, hvor de havde det svært.

- Jeg husker, det var en dagligdag med kvalme, ondt i maven og frygt for, om jeg blev spurgt om noget i dansk, engelsk og tysk, siger Julie.

Mange af de unge fra den første weekend har stadig kontakt med hinanden. Julie mener, at unge ordblinde kan give hinanden stor støtte.

- I Finland er unge ordblinde mentorer for yngre ordblinde. De tager ud på skolerne og fortæller, at det godt kan lade sig gøre at tage for eksempel en uddannelse som ordblind, siger Julie Riisby, som selv læser til dyrlæge.

Facebook
Twitter