Unge vil hellere have familie end karriere

Næsten to ud af tre unge vil hellere være en god mor eller far end at have et godt job, hvor de tjener mange penge, skriver Metroxpress.

Det er vigtigere for unge i dag at være gode forældre end at få et fedt job. (arkivfoto) (Foto: Peter Molbech © Peter Molbech)

Næsten to ud af tre unge vil hellere være en god mor eller far end at have et godt job, hvor de tjener mange penge, skriver Metroxpress.

Selvom de unge hele tiden får at vide, at det er vigtigt at få en uddannelse, gode karakterer og et godt job, så er det ikke længere det, de unge synes, er vigtigst i livet.

I en undersøgelse fra Copenhagen Business Academy svarer næsten to ud af tre af de 17-20-årige nemlig, at de hellere vil være 'en god forælder' frem for at have 'en fed karriere'.

De menneskelige værdier er vigtigere

Niels-Henrik Møller Hansen er lektor på Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet.

Han er overrasket over, at de unge vælger familien frem for karrieren.

- Jeg havde forventet, at det var mere uddannelse og karriere, der var vigtigt for den aldersgruppe, siger Niels-Henrik Møller Hansen.

Han tror, det er den økonomiske krise, der har fået de unge til at lægge mere vægt på de menneskelige værdier som for eksempel et godt familieliv.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk