Vilde ulve angreb husdyr 28 gange sidste år

Ulve blev mistænkt for at angribe husdyr mere end 100 gange sidste år. Men i mange tilfælde var det andre rovdyr, der angreb.

Nye tal fra Miljøstyrelsen viser, at ulve med sikkerhed angreb husdyr 28 gange sidste år. Arkivfoto. (Foto: Lars Rasborg © Scanpix)

I 2012 blev der for første gang i 200 år set en vild ulv i Danmark, og siden er flere ulve set i Danmark. Ulven er fredet i EU.

Det er blevet et omdiskuteret emne, at ulven er kommet tilbage til Danmark. Blandt andet frygter mange landmænd, at ulvene angriber deres husdyr.

Nye tal fra Miljøstyrelsen viser, at ulve med sikkerhed angreb husdyr 28 gange sidste år.

Der var flest angreb i første halvår

26 gange blev får og lam angrebet af ulve, og to gange blev kalve angrebet af ulve i 2018. 23 af de 28 angreb skete i det første halvår af 2018.

Lasse Jensen er miljøplanlægger ved Miljøstyrelsen. Han siger, at de færre angreb i andet halvår ikke skyldes, at ulven er på vej væk.

- Når krondyr og rådyr begynder at sætte kalve og lam i løbet af maj og juni måned, ophører angrebene på husdyr stort set. Det skyldes formentlig, at de naturlige fødekilder dermed er lettere tilgængelige for rovdyret, siger han.

Mange husdyr blev angrebet af andre rovdyr

Ulve er mistænkt for at have angrebet husdyr 104 gange sidste år. Men i de fleste tilfælde fandt Naturstyrelsens konsulenter frem til, at det ikke var ulveangreb.

Husdyrene var nemlig selvdøde eller angrebet af andre rovdyr som guldsjakaler og hunde.

Man regner med, at der ved udgangen af 2018 var fire til fem ulve i Danmark.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter