Instagram advarer mod dyremishandling

Instagram og en dyreorganisation har startet en kampagne mod selfies med vilde dyr. Nogle dyr bliver nemlig bedøvet for at kunne komme tæt på dem.

Siden 2014 er der kommet næsten 300 procent flere selfies med vilde dyr på Instagram. ARKIVFOTO. (Foto: MARIANA BAZO © Scanpix)

I fremtiden vil man formentlig få en advarsel, hvis man lægger en selfie op på Instagram, hvor man for eksempel krammer en lille elefant eller tiger.

Instagram og organisationen World Animal Protection har nemlig startet en kampagne, der skal få folk til at lade være med at tage selfies med vilde dyr.

I nogle dyreparker bliver dyrene nemlig bedøvet, så turister kan klappe dem og komme helt tæt på dem.

Mange ved ikke, at det er problematisk

I advarslen fra Instagram står der: "Dyremishandling og salg af truede dyrearter eller deres kropsdele er ikke tilladt på Instagram”.

Gitte Buchhave er direktør hos World Animal Protection. Hun siger, at oplysning er vigtigt for at stoppe trenden med selfies med vilde dyr.

- De fleste er ikke klar over, at det er problematisk. Man søger en oplevelse med et vildt dyr, men de færreste er klar over, at det kan betyde livslange problemer for dyret, siger hun.

Der er flere selfies med vilde dyr

Siden 2014 er der kommet næsten 300 procent flere selfies med vilde dyr på Instagram.

Det viser en undersøgelse fra World Animal Protection.

Mere end 40 procent af billederne viser en person, der krammer eller holder et vildt dyr.

”Klap en tiger”

  • I blandt andet Thailand, Vietnam og Sydafrika kan man besøge steder, hvor det er muligt at komme helt tæt på vilde dyr. For eksempel en tiger, løve eller panda.

  • På nogle af stederne er dyrene blevet bedøvet, så man kan klappe dem. Andre steder er truede dyr ulovligt blevet fjernet fra deres naturlige levested.

  • Ifølge World Animal Protection er der er over 500.000 vilde dyr i hele verden, som lider under turisme.

Facebook
Twitter