Jødiske grave i Frankrig blev overmalet med hagekors

Natten til tirsdag blev jødiske gravsten overmalet med hagekors. Det skete natten til en demonstration mod stigende antisemitisme.

  • Gravsten på en jødisk kirkegård blev overmalet med hagekors. (Foto: Vincent kessler © Scanpix)
  • En postkasse er blevet overmalet med hagekors. Billedet på postkassen forestiller Frankrigs tidligere sundhedsminister, Simone Veil, der overlevede Holocaust. (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix)
1 / 2

Quatzenheim er en by i det nordøstlige Frankrig. I byen findes der en jødisk gravplads, som natten til tirsdag blev malet med hagekors.

Over 80 gravsten fik malet et lyseblåt hagekors. Det skete op til, at franskmænd tirsdag gik på gaden for at demonstrere mod en stigende antisemistisme i landet.

Demonstrationerne er støttet og arrangeret af landets største partier. De to tidligere præsidenter François Hollande og Nicolas Sarkozy gik også med i demonstrationen.

Frankrigs præsident fordømte chikane

Emmanuel Macron er Frankrigs præsident. For få dage siden fordømte han chikane af jøder. Det skete efter en overfusning af den 69-årige fransk-jødiske filosof Alain Finkielkraut.

Alain Finkielkraut blev udsat for verbale overgreb fra medlemmer af protestbevægelsen De Gule Veste under en demonstration i weekenden.

- De antisemitiske fornærmelser, han har været udsat for, er det diametralt modsatte af, hvem vi er, og hvad der gør os til en stor nation. Vi vil ikke tolerere dem, skrev Emmanuel Macron på Twitter.

Frankrig oplever stigende antisemitisme

Mellem 2017 og 2018 steg antallet af antisemitiske overgreb i Frankrig. Det fortalte Frankrigs indenrigsminister, Christophe Castaner, på et pressemøde i sidste uge.

Pressemødet blev holdt i en forstad, der hedder Sainte-Geneviève-du-Bois. Her fandt man i sidste uge et fældet træ, som var mindesmærke for den jødiske mand Ilan Halimi, der blev dræbt i 2006.

Samme uge blev en postkasse overmalet med et hagekors. Postkassen havde et portræt af Frankrigs tidligere sundhedsminister Simone Veil, der overlevede Holocaust.

Facebook
Twitter