Khashoggis sønner beder om at få deres fars lig

Journalisten Jamal Khashoggi blev dræbt på det saudi-arabiske konsulat i Tyrkiet i oktober. Sønnerne opfordrer myndighederne til at udlevere liget.

Jamal Khashoggis søn, Salah, giver hånd til Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman. (Foto: handout © Scanpix)

Jamal Khashoggi var en 59-årig saudisk journalist, der var kritisk overfor kongefamilien i Saudi-Arabien. Derfor boede han i USA.

Den 2. oktober besøgte han Saudi-Arabiens konsulat i Istanbul for at få nogle dokumenter, så han kunne blive gift med sin tyrkiske kæreste. Men han har siden været forsvundet.

Tyrkiet mener, at han blev dræbt på konsulatet. Saudi-Arabien sagde først, at han selv forlod konsulatet, men har siden sagt, at han blev dræbt af saudiske agenter i en såkaldt uautoriseret operation.

Sønner: Alt, vi ønsker nu, er at begrave ham

Jamal Khashoggis sønner hedder Salah Khashoggi og Abdullah Khashoggi. De er blevet interviewet af det amerikanske medie CNN.

Her opfordrer de myndighederne til at udlevere deres fars lig. De siger, at de først kan sørge og komme videre, når de har givet deres far en værdig begravelse.

- Alt, hvad vi ønsker lige nu, er at begrave ham i Medina sammen med resten af familien. Jeg har talt med myndighederne i Saudi-Arabien og håber bare, at det kan ske snart. Kongen har sagt, at alle de involverede vil blive stillet for en dommer, og det tror jeg på. Det vil ske, siger Salah Khashoggi.

Tyrkiets præsident: Saudisk styre gav ordre til drab

De to sønner siger også, at de endnu ikke ved, hvad der præcist er sket med deres far.

- Jeg håber inderligt, at det, som skete, ikke var smertefuldt for ham, at det gik stærkt, og at han fik en fredelig død, siger Abdullah Khashoggi.

For nylig udgav avisen The Washington Post en artikel fra Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan. Her hævder han, at det var toppen af det saudiske styre, der gav ordre til at dræbe Jamal Khashoggi.

Facebook
Twitter