Konfirmander møder stofmisbrugere og hjemløse

Flere præster tager konfirmander med på byvandring som en del af konfirmationsforberedelsen. Her lærer de om samfundets udsatte.

Konfirmander på tur med Poverty Walk rundt i Aarhus' gader. (Foto: © Rasmus Krieger, (C) DR Nyheder)

Her i foråret skal mange unge mennesker i Danmark konfirmeres. Inden konfirmationen har de unge gået til konfirmationsforberedelse.

Flere præster vælger at tage de unge med på en byvandring i Aarhus som en del af konfirmationsforberedelsen.

Byvandringen kaldes Poverty Walk, og guiderne er nuværende eller tidligere hjemløse, der fortæller om livet på gaden og viser tilbud og mødesteder for udsatte i byen.

Præst vil fjerne fordomme og fremme medfølelse

Vibe Boye Liisberg er sognepræst i Aarhus og har haft sine konfirmander med på byvandringen. Hun mener, at turen er med til at fjerne fordomme og usikkerhed, når man møder en hjemløs på gaden.

- Det handler hovedsageligt om at fremme deres medfølelse med andre mennesker og forhåbentlig få nedbrudt nogle fordomme, siger hun.

- Vi kommer fra et landsogn, hvor man lever rimelig priviligeret, så jeg synes, det er vigtigt for dem at få set den side af tilværelsen. At der er nogle, der har det noget sværere, end de selv har det, siger hun.

Konfirmand: Jeg føler mig virkelig heldig

Konfirmand Emilie Damkjær Dreyer har været med på byvandringen og har hørt fortællinger om et liv på heroin, om nåleparken, hvor narkomaner tager stoffer, og forladte bygninger, hvor hjemløse overnatter.

- Man får det jo lige pludselig rigtig dårligt over, at man har det så godt og så står og klager over et eller andet som, at ens mor ikke smører ens madpakke, siger hun.

- Det er helt vildt åndssvagt at tænke på. Jeg føler mig virkelig heldig, siger Emilie Damkjær Dreyer.