Billede af død pige bliver Årets Pressefoto

Fotograf Martin Lehmann har vundet prisen for Årets Pressefoto 2014 for sit billede af den fem-årige pige Rose, som ligger død i sin seng.

Den fem-årige pige Rose ligger død i sin seng efter lang tids sygdom. Billedet har vundet prisen som Årets Pressefoto. (Foto: Martin Lehmann)

Fotograf Martin Lehmann har vundet prisen for Årets Pressefoto 2014 for sit billede af den fem-årige pige Rose, som ligger død i sin seng.Fredag blev Årets Pressefotos uddelt på Det Kongelige Bibliotek i København.

37 forskellige billeder har fået en pris inden for 14 forskellige kategorier.

Politikens fotograf Martin Lehmann vandt hoved-prisen for Årets Pressefoto for sit billede af den fem-årige Rose, som ligger død i sin seng efter at have været syg længe.

Billedet har noget på hjerteRose blev født med et halvt hjerte og døde i 2014 efter mange operationer i hjertet.

Fotograf Joachim Adrian, som har været med til at udvælge vinder-billedet, mener det er et meget sjældent billede:

- Billedet har virkelig noget på hjerte, og fotografen er til stede i et rum, hvor livet og døden udspiller sig i ekstremerne, siger Joachim Adrian til P1 Eftermiddag.

Folk vil kunne huske billedet

Billedet af Rose er valgt som Årets Pressefoto blandt 3300 andre billeder.

Gruppen af folk, som har udvalgt billedet, tror, det vil blive husket mange år:

- Det er et billede, mennesker i alle aldre vil kunne se på og forstå, og det lærer os noget om døden, som vi kan bruge. Derfor bliver det så livs-bekræftende, siger gruppen til pressefotografforbundet.dk.

Facebook
Twitter