BILLEDER Man bliver glad og stærk af brasiliansk dans

Renata Dias Fraga Schroll har 400 elever, som vil lære at danse. Man bliver nemlig både stærk og glad af brasilianske danse, siger hun.

  • Renata Dias Fraga Schroll foran et maleri af hendes hjemby i Brasilien. (Foto: © Ulla Abildtrup, DR Ligetil)
  • Brasilianske dansere bruger ofte fjer, når de optræder for eksempel til karneval. (Foto: © Ulla Abildtrup, DR Ligetil)
  • Man får gode muskler af at danse samba, siger Renata. (Foto: © Ulla Abildtrup, DR Ligetil)
  • Renata har danset, siden hun var lille. (Foto: © Ulla Abildtrup, DR Ligetil)
  • Renata kan savne Brasilien, når vejret er trist i Danmark, men hun kan danse sig glad igen. (Foto: © Ulla Abildtrup, DR Ligetil)
1 / 5

Renata Dias Fraga Schroll er fra delstaten Bahia i Brasilien.

Hun har danset, siden hun var fire år. I dag er hun 29 år og danselærer i Danmark, hvor hun bor med sin danske mand og to børn.

- Det er blevet lidt hårdere at holde sig i god form, efter jeg har fået to børn, smiler Renata.

Hun træner hver dag

Renata træner hver dag i en garage, som er bygget om til dansestudio. På væggen er malet et billede af den gade, som hun gik op ad, hver gang hun skulle til dans hjemme i Brasilien.

- Så når jeg åbner døren til dansestudiet, får jeg straks lyst til at danse og glemmer helt, hvis der er sne udenfor, siger Renata.

Når det er gråt og koldt i Danmark, savner Renata nogen gange Brasiliens sol og sin familie, men så kan dansen gøre hende glad.

Renata har 400 elever

Brasilien er mest kendt for samba, som man ser det på billederne fra Rio de Janeiros karneval, hvor pigerne danser i små bikinier og højhælede sko.

Men Renata underviser også i andre brasilianske danse, hvor man for eksempel skal have en lang, hvid nederdel på og danse i bare tæer.

Renatas dansetimer er populære, hun har omkring 400 elever i København og Malmø.

Man får selvtillid af at danse

Renata Dias Fraga Schroll mener, at brasiliansk dans har en stærk kraft i sig, fordi man lærer sin krop at kende og dermed får mere selvtillid.

- I samba bruger man meget musklerne i numsen, hofterne og brystet – det gør man ikke så meget, når man danser i Skandinavien, og derfor er mange af mine elever nervøse i starten, siger hun.

- Men de bliver hurtigt glade, for det er sjovt at danse. Jeg er glad for at lave det, jeg elsker, siger Renata.

Du kan se hende danse her i videoen.