Dansk sanger skriver en sang om at stemme til valg

Den danske sanger Katinka var gæst i P3's program "Sangskriver". Her bestilte Folketingets formand en sang til demokratiet.

Vært i programmet "Sangskriver", Jonas Gülstorff, , har skrevet en sang til demokratiet sammen med sangeren Katinka Bjerregaard. (© Dr)

"Sangskriver" er et program på P3, hvor lytterne kan bestille en helt ny sang. Sangene bliver skrevet af værten, Jonas Gülstorff, og en musikalsk gæst.

I det seneste program var gæsten den danske sanger Katinka Bjerregaard fra rockpop-gruppen Katinka.

Lytteren, der bestilte en sang, var Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (Dansk Folkeparti). Hun bestilte en sang til demokratiet.

Pia Kjærsgaard vil skabe opmærksomhed om valg

Pia Kjærsgaard sagde, at hun gerne ville skabe opmærksomhed om demokratiet, fordi der i den nærmeste tid er to valg i Danmark.

Allerede på søndag er der valg til Europa-Parlamentet, og den 5. juni er der valg til Folketinget.

- Demokratiet fungerer ikke, hvis ikke danskerne sætter sig ind i partiernes politik og går hen til valgstederne og sætter et kryds på valgdagen, sagde Pia Kjærsgaard.

Katinka Bjerregaard: Man har pligt til at stemme

Katinka Bjerregaard synes, at man har pligt til at stemme.

- Jeg bliver sur, når jeg hører om folk, der enten ikke gider eller glemmer at stemme, når der er valg, siger hun.

Katinka Bjerregaard og Jonas Gülstorff brugte to timer på at skrive en sang om demokratiet. Den hedder "Stemmer", og Pia Kjærsgaard synes, at den er smuk.

Nedenfor kan du høre sangen "Stemmer" og Pia Kjærsgaards reaktion på den. Du kan også se hele teksten til "Stemmer".

Du kan lytte til alle "Sangskriver"-udsendelserne her.

Tekst til sangen"Stemmer"

  • Læs teksten til "Stemmer" herunder:Vers: Gennem ukrudt og krat Har jeg altid fundet min vej Et rodløst rodnet Som når det regner og hagler i mig Vi kan træde forkert Fare vild, tage for givet og glemme Men viljen flyder i mig Jeg vil altid bruge min stemmeOmkvæd:Fra jordens mørke Til trætoppenes skær Lad os enes om at vælge Vi kan vælge hvem vi er Lad os enes om at vælge Vi kan vælge hvem vi erVers: Vi bygger og vokser For at rive alt ned igen Nye spirer skal blomstrer Nye stemmer skal synge os hjem Ord du slynger omkring mig Vi græder, råber og ler Jeg samler det jeg tror på Bygger en rede af store idéerOmkvæd:Fra jordens mørke Til trætoppenes skær Lad os enes om at vælge Vi kan vælge hvem vi er Lad os enes om at vælge Vi kan vælge hvem vi er.

Facebook
Twitter