Danske kvinder har alle farver

Danske kvinder kan være både sorte, hvide og brune i huden. Men de har alle det danske røde pas, siger kvinderne bag et magasin for nydanske kvinder.

Her er nogle af de meget forskellige kvinder bag Ethniqa Magazine. Nummer to fra højre er Ayan, som startede magasinet. (Foto: Ulla Abildtrup © DR)

 

Danske kvinder kan være både sorte, hvide og brune i huden. Men de har alle det danske røde pas, siger kvinderne bag et magasin for nydanske kvinder.

Hana, Veronica, Jihaan, Ayan og Gülten er unge, smukke og højtuddannede. De arbejder også alle gratis for Ethniqa Magazine.

Ethniqa Magazine er et magasin på nettet om nydanske kvinder.

De frivillige på Ethniqa Magazine anmelder bøger og film. De skriver artikler om social kontrol og har masser af tip og billeder om mode.

Vis hvor forskellige, vi er

De unge kvinder taler i munden på hinanden, fordi de har så meget, de gerne vil sige.

De vil for eksempel have danske medier til i langt højere grad at vise, hvor forskellige danske kvinder er:

- Vi er danske, men vi ser ikke os selv i reklamerne og medierne, siger Hana.

Hana Mawlad er kurder, og hendes familie kommer fra Irak. Hun har en BA i virksomhedskommunikation og begyndte som frivillig på Ethniqa Magazine for et år siden.

Danske kvinder har også mørkt hår

Ethiniqa Magazine blev startet af Ayan Mouhoumed i 2007. Hun var irriteret over, at der næsten kun var lyshårede kvinder i de danske medier:

- Der findes også danske kvinder med mørkt hår, og vi vil gerne bidrage til debatten med vores holdninger til emner som uddannelse og politik, siger Ayan Mouhoumed.

Hun synes, at nydanskere næsten kun bliver hørt, når debatten handler om emner som etniske forskelle, islam eller kriminalitet.

Vi rejser med det røde pas for at se noget nyt

Redaktionen bag magasinet Ethniqa Magazine består af både etniske danske kvinder og kvinder med familier i andre lande som Somalia og Tyrkiet.

- Vi går ind for et samfund med mange forskellige kulturer, siger kurdiske Hana Mawlad.

- Vi er imod, at alle skal være ens. Det er jo også derfor, at danskerne rejser så meget, de vil gerne opleve noget andet. H.C. Andersens ord "at rejse er at leve" er mit yndlingsmotto.

- Danske kvinder kommer i alle farver, og sådan kan vi lide det - og vi har alle sammen det røde pas.

Nyhedsbrev Ligetil

Få DR Ligetils letlæste nyheder på mail alle hverdage.

Vis alle nyhedsbreve