Den Gamle By åbner en ny bydel

Normalt går man på museum for at se ting fra gamle dage, og sådan er det også i Den Gamle By. Men nu kommer en ny bydel fra vores egen tid.

Her ses bydelen i Den Gamle By i Aarhus med bygninger, biler og butikker fra 1974. Nu kommer der snart en endnu nyere bydel. (Foto: Kim Haugaard © Scanpix)

 

Normalt går man på museum for at se ting fra gamle dage, og sådan er det også i Den Gamle By. Men nu kommer en ny bydel fra vores egen tid.

I museet Den Gamle By i Aarhus kan man se gamle bygninger fra Danmark siden 1500-tallet og frem til 1974.

Men nu kommer der snart en helt ny del til det udendørs museum. Det bliver en bydel, der skal vise folk i fremtiden, hvordan der ser ud i 2014.

Museets gæster skal se noget, de kender

I den nye bydel skal der være boliger og butikker, ligesom det ser ud i vores tid. Meningen er, at museets gæster i fremtiden kan se noget, de kender fra deres liv:

- Unge og nye generationer kan tage på en historisk vandring, der begynder i en tid, de kan genkende, siger Den Gamle Bys direktør, Thomas Bloch Ravn.

Den Gamle By får også en ny hovedindgang

Den Gamle By har allerede særlige bydele med butikker, boliger og erhverv fra 1927 og 1974. Den nye bydel fra 2014 er færdig i 2019.

Ud over den nye bydel får Den Gamle By også en ny hovedindgang, der vender mere ud mod byen, så det bliver nemmere at komme ind på museet derfra.

De nye projekter i Den Gamle By koster 135 millioner kroner at lave, og pengene kommer fra en fond i firmaet A.P. Møller.

/ritzau/

Nyhedsbrev Ligetil

Få DR Ligetils letlæste nyheder på mail alle hverdage.

Vis alle nyhedsbreve