Forfatter vinder pris for at skrive let

Dorte Lilmose skriver om svære emner som børn i fængsel og børn, som dræber. Men hendes bøger er så lette at læse, at hun nu har fået en pris.

Dorte Lilmoses bøger er så spændende, at både børn og voksne har svært ved at stoppe, når de først er i gang med en af dem. (Foto: privat © DR Ligetil)

 

Dorte Lilmose skriver om svære emner som børn i fængsel og børn, som dræber. Men hendes bøger er så lette at læse, at hun nu har fået en pris.

"Dræb eller dø" er en bog om to drenge, der bliver tvunget til at være soldater i en krig i Afrika.

Deres forældre er døde, og drengene er ved at dø af sult og tørst, da en bande voksne soldater fanger dem.

Drengene får stoffer, som får dem til at grine, når de skal ud at kæmpe og dræbe med deres maskinpistoler.

Bogen er god til både børn og voksne

Bogen er skrevet til børn på 12-13 år og voksne, som har svært ved at læse. Men alle kan læse bogen og få en masse ud af den.

Den er spændende, og du får meget at vide på en let måde. Derfor har Dorte Lilmose fået Skriverprisen af undervisningsministeren for bogen:

- Historien er godt og enkelt fortalt, så både børn og voksne kan få noget ud af at læse den, sagde undervisningsminister Christine Antorini, da hun gav prisen til Dorte Lilmose.

Bøgerne er til drenge, som har svært ved at læse

Dorte Lilmose har før skrevet bøger, som er lette at læse. Hun har blandt andet skrevet bogen "Drengen der kom i fængsel", som udkom i en serie for drenge, som har svært ved at læse.

- Jeg skriver let, men jeg taler ikke ned til mine læsere. Jeg skriver for eksempel ordet 'elefanter', selv om ordene 'store dyr' er nemmere at læse, siger Dorte Lilmose.

Hun tager nu en lille pause fra de svære emner og skriver en serie om piger, som elsker håndbold. Bøgerne kommer i starten af næste år.

Facebook
Twitter