Nu kan man læse ældgamle aviser på nettet

En million avis-sider fra fortiden bliver torsdag lagt på nettet, så man kan sidde hjemme og læse dem.

Kulturminister Marianne Jelved er glad for, at man nu kan søge på begivenheder, navne og datoer i de gamle aviser. (Foto: Anders Høeg Nissen)

En million avis-sider fra fortiden bliver torsdag lagt på nettet, så man kan sidde hjemme og læse dem.Torsdag klokken 17.00 åbner Statsbiblioteket i Aarhus hjemmesiden mediestream.dk, hvor millioner af gamle avis-sider er gjort digitale.

Projektet hedder Mediestream og skal gøre 32 millioner historiske avissider digitale, så man kan søge i dem fra sin computer, mobiltelefon eller tablet.

Siden indeholder kun helt gamle aviser

Kulturminister Marianne Jelved (Radikale Venstre) er glad for, at man nu kan søge på begivenheder, navne og datoer i de gamle aviser.

- Det giver helt nye muligheder for forskning og almen opdagelseslyst, siger ministeren.

På hjemmesiden kan man dog kun søge i aviser, der er over 100 år gamle.

Glemte personer vil dukke op

Forfatter, historiker og journalist Tom Buk-Swienty, der har skrevet bøgerne bag TV-serien '1864,' glæder sig til at søge i gamle aviser på nettet.

- Det er ikke alt, der er bevaret i arkiver. Med dette effektive redskab vil der dukke personer op, som har været glemt i historien, siger Tom Buk-Swienty.

- Jeg er på sporet af Karen Blixens hidtil ukendte halvsøster. Der er et par personer, der spiller en rolle i den sag, som jeg skal søge på, siger han.

/ritzau/

Facebook
Twitter