Præster er uenige om halloween

Tusinder fejrer i aften Danmarks nye og uhyggelige tradition halloween. Nogle præster synes ikke om halloween-fester i kirken.

Flere og flere fejrer halloween og klæder sig ud som uhyggelige vampyrer og kræver slik, hvis de voksne skal slippe for ballade. (© Brugerbilleder)

 

Tusinder fejrer i aften Danmarks nye og uhyggelige tradition halloween. Nogle præster synes ikke om halloween-fester i kirken.Halloween er en amerikansk tradition, hvor børn klæder sig ud som spøgelser, trolde og vampyrer.

Bagefter går de rundt i gaderne og tigger slik eller truer med at lave ballade.

Flere og flere danskere hygger sig med halloween. I den lille by Maløv udenfor København mødes omkring 4000 udklædte voksne og børn i aften og holder halloween sammen.

Halloween ligner en dansk tradition

Flere halloween-fester foregår i kirker, fordi halloween ligner den gamle danske tradition med at fejre Allehelgensaften.

Allehelgensaften troede mange danskere, at hekse, genfærd og andre uhyggelige kræfter fik særlig stærke kræfter.

Men børn klædt ud som vampyrer og kunstige edderkoppespind i kirketårnet passer ikke altid med kristendom, siger flere præster til Kristeligt Dagblad.

Det er et gyseligt karneval

Jesper Bacher er præst på Lolland, og han synes ikke om halloween-fester i kirken:

- Man risikerer, at kirken bare bliver en ramme for en fest eller et gyseligt karneval.

- Alle gudstjenester skal jo være centreret om Kristus, og det er ynkeligt, hvis kirken skubber sit budskab til side for at deltage i en folkelig fest, siger Jesper Bacher til Kristeligt Dagblad.

I kirken kan børnene søge trøst

Kirsten Søgaard er også præst, og hun har en anden mening end Jesper Bacher.

Hun inviterer børn og voksne til halloween-gudstjeneste i Karlebo Kirke:

- Børnene må gerne blive lidt bange, for det kan vi alle sammen blive nogle gange. Og hos os kan man lære, at kirken er et af de steder, man kan finde trøst, siger Kirsten Søgaard til Kristeligt Dagblad.

 

/ritzau/

 

Facebook
Twitter