Private billeder fra Snapchat ligger på nettet

Mindst 200.000 private billeder fra appen Snapchat ligger lige nu frit på internettet, og mange af billederne kommer fra danskere.

Hvis du bruger appen Snapchat til at sende billeder og videoer til dine venner, ligger billederne måske på internettet nu.

Mindst 200.000 private billeder fra app en Snapchat ligger lige nu frit på internettet, og mange af billederne kommer fra danskere.

Rigtig mange unge bruger appen Snapchat til at sende billeder og videoer til hinanden over mobilen.

Når man sender billeder med Snapchat, kan den person, man sender et billede eller en video til, normalt kun se billedet og videoen i få sekunder. Bagefter bliver billedet slettet.

Men nu ligger mange af billederne fra Snapchat pludselig på internettet. Billederne er meget private, og nogle af dem er nøgenbilleder.

Mange af billederne kommer også fra danskere, siger Peter Kruse, som er it-ekspert i sikkerhedsfirmaet CSIS.

En anden app er blevet hacket

Mange Snapchat-brugere vil gerne gemme de billeder, de får sendt gennem appen. Men det kan man ikke på Snapchat, så derfor henter mange en anden app, som kan gemme billederne for dem.

En eller flere af de apps er blevet hacket, og alle billeder og videoer er blevet lagt ud på internettet, siger Peter Kruse til Ritzau:

- Jeg sidder med en mappe på 2,5 gigabyte, som jeg lige har downloadet. Den indeholder 200.000 billeder og flere tusind videoer.

- Nogle af dem er meget pornografiske, og flere af billederne er af mindreårige personer, siger han.

Det er endnu ikke klart, hvilken app der er blevet hacket. Snapchat siger selv, at deres app ikke er blevet hacket.

Dine billeder er måske på nettet

Hvis man har brugt nogle af de apps, som kan gemme billeder og videoer fra Snapchat, så ligger ens billeder måske på internettet.

- Det er ude af ens hænder. Der er ikke noget at gøre, siger Peter Kruse.

Halvdelen af dem, der bruger Snapchat, er teenagere mellem 13 til 17 år.

/Ritzau/

 

Facebook
Twitter